Az időskorúak biztonságáért

2018. 05. 15., k - 15:18
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szentlászlói Nyugdíjas Egyesületnek tartottak bűn- és balesetmegelőzési tanácsadást a Szigetvári Rendőrkapitányság munkatársai.

Az időskorúak az őket leginkább érintő vagyon elleni bűncselekmények megelőzéséről, valamint a gyalogos- és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályairól kaptak részletes tájékoztatást a rendőröktől 2018. május 14-én Szentlászlón.  A trükkös csalások közül az úgynevezett „unokázós” módszerről, a telefonos csalásokról, valamint az árubemutatókkal kapcsolatos csalásokról hallhattak részletesen a szépkorúak. A rendőrök a prevenciós tanácsadás mellett kisfilmekkel is szemléltették a gyakoribb módszereket, rávilágítva a megelőzés lehetőségeire. A közlekedésbiztonsági tájékoztatásban a láthatóság kapott kiemelt hangsúlyt, de szó esett az elsőbbségadás szabályairól, valamint a biztonsági öv használatának fontosságáról is.    

 

A telefonos csalások elkerülése érdekében fogadja meg tanácsainkat!

 

  • Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez nyereményjátékokat, a szolgáltatásaikkal összefüggő nyereményekért pedig nem kell fizetni!
  • A hivatalos szerencsejáték szervező cégek nem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat!
  • Soha ne adja meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adatait (PIN kód, számlaszám, jelszó, bankkártya adatok)!
  • Amennyiben ilyen hívást kap, kérje el a hívó elérhetőségét vagy kérjen későbbi visszahívást! Ez idő alatt a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálatán ellenőrizze le a hívás valóságtartalmát!
  • Jegyezze fel a hívás időpontját, és tegyen bejelentést a rendőrségen!
  • Írja le a hívó által bemondott nevet, az általa használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat, mert ezzel segítheti a rendőrség felderítő munkáját!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy cseh kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Két házba is betört

A pápai rendőrök elfogtak egy 30 éves helyi férfit, akit gyanúsítottként hallgattak ki.

 

Egyhangúlag elfogadták

Eger Megyei Jogú Város közgyűlése előtt számolt be az Egri Rendőrkapitányság 2017. évi tevékenységéről Kovács József r. alezredes, kapitányságvezető.

 

Gépkocsikból lopott

Két órán belül beazonosítottak és elfogtak egy 41 éves férfit a salgótarjáni rendőrök.

 

Rongálásért felelhet

Szekercével zúzta be a háza elé parkoló autó szélvédőjét egy asszony Siklóson.