Az időskorúak biztonságáért

2018. 05. 15., k - 15:18
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szentlászlói Nyugdíjas Egyesületnek tartottak bűn- és balesetmegelőzési tanácsadást a Szigetvári Rendőrkapitányság munkatársai.

Az időskorúak az őket leginkább érintő vagyon elleni bűncselekmények megelőzéséről, valamint a gyalogos- és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályairól kaptak részletes tájékoztatást a rendőröktől 2018. május 14-én Szentlászlón.  A trükkös csalások közül az úgynevezett „unokázós” módszerről, a telefonos csalásokról, valamint az árubemutatókkal kapcsolatos csalásokról hallhattak részletesen a szépkorúak. A rendőrök a prevenciós tanácsadás mellett kisfilmekkel is szemléltették a gyakoribb módszereket, rávilágítva a megelőzés lehetőségeire. A közlekedésbiztonsági tájékoztatásban a láthatóság kapott kiemelt hangsúlyt, de szó esett az elsőbbségadás szabályairól, valamint a biztonsági öv használatának fontosságáról is.    

 

A telefonos csalások elkerülése érdekében fogadja meg tanácsainkat!

 

  • Egyetlen mobiltelefon-szolgáltató sem rendez nyereményjátékokat, a szolgáltatásaikkal összefüggő nyereményekért pedig nem kell fizetni!
  • A hivatalos szerencsejáték szervező cégek nem hirdetnek mobiltelefonos, pénzfeltöltős nyereményjátékokat!
  • Soha ne adja meg ismeretlen telefonálóknak személyes, illetve banki adatait (PIN kód, számlaszám, jelszó, bankkártya adatok)!
  • Amennyiben ilyen hívást kap, kérje el a hívó elérhetőségét vagy kérjen későbbi visszahívást! Ez idő alatt a mobilszolgáltatók ügyfélszolgálatán ellenőrizze le a hívás valóságtartalmát!
  • Jegyezze fel a hívás időpontját, és tegyen bejelentést a rendőrségen!
  • Írja le a hívó által bemondott nevet, az általa használt és a feltöltésre megjelölt telefonszámokat, mert ezzel segítheti a rendőrség felderítő munkáját!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Marihuána a kertben

Három férfi ellen indult eljárás, akik egy makói ingatlanban indiai kendert termesztettek.

 

Pásztorórákra adta ki lakását

A gyanú szerint egy 32 éves bakonykoppányi nő több személynek is rendelkezésre bocsátotta lakását annak érdekében, hogy ott prostitúciós tevékenységet folytassanak.