Biztonságos Internet Nap Ajkán

2020. 02. 15., szo - 10:42
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Ajkai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója az általános iskolásoktól egészen az idős korosztályig prevenciós előadásokat és foglalkozásokat tartott.

Február 11. a Biztonságos Internet Nap- Safer Internet Day világnapja, így ennek alkalmából az ajkai rendőrök a fiatalokkal és az idősebb korosztállyal is ismertették az internetezés szabályait, a hozzá kapcsolódó technikák, tartalmak felelős és biztonságos használatát, illetve azon belül az online ismerkedés, párkereséshez fűződő legfontosabb információkat.

Az idős korosztály áldozattá válását is kiemelt feladatként kezelik az Ajkai Rendőrkapitányság munkatársai, ezért a Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódóan a helyi nyugdíjas kluboknak 2020. február 13-án délelőtt a helyi rendőrkapitányság tanácstermében adott tájékoztatást az őket érintő biztonságos internethasználatról a bűnmegelőzési előadó. A megjelenteknek lehetőséget biztosítottak arra a rendőrség munkatársai, hogy a saját telefonjukat, táblagépüket és laptopjukat az előadásra elhozva segítséget kapjanak a legfontosabb biztonsági beállítások elvégzéséhez és áttekintéséhez.

Az előadó az alábbi tanácsokat fogalmazta meg:

  • A számítógépet, amelyre bejelentkezett, soha ne hagyja magára, mert bárki beléphet oldalakra, és megszerezheti személyes adatait!
  • Internet kávézóban vagy szabad wifi pontról ne intézzen személyes ügyeket!
  • Soha ne jelölje be a jelszó megjegyzését!
  • Letöltések alkalmával figyeljen, hogy csak azokat a tartalmakat töltse le, ami nem tilos, mert az illegális tartalom letöltését a törvény bünteti!

Az Ajkai Rendőrkapitányság célja, hogy a prevenciós előadásoknak köszönhetően a tanulók és az idősek a megfelelő információk birtokában kisebb arányban váljanak bűncselekmény áldozatává vagy elkövetőjévé.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lezárt vizsgálat: szemeteltek

A Bácsalmási Rendőrőrs nyomozói vádemelést javasolnak azzal a két férfivel szemben, akik háztartási hulladékot borítottak az árokpartra.

 

Letartóztatásban várja a vádemelést

A szekszárdi rendőrök alig két hét alatt befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 21 éves helyi férfival szemben folytattak gépkocsifeltörés-sorozat miatt.

 

Egyedül próbálkozott

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Ásotthalomnál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.