Bűnmegelőzés Napja Felsőnyéken

2019. 04. 15., h - 14:07
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az április 12-én megtartott programsorozathoz a Tamási Rendőrkapitányság is csatlakozott.

A bűnmegelőzést Magyarországon a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról szóló határozat emelte a kiemelten fontos feladatok közé, melynek végrehajtását kormány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsra bízta. A stratégia részeként 2019-től április 12-én tartják a Bűnmegelőzés Napját az országban.

Tolna megyében is számos helyszínen szerveztek bűnmegelőzési programokat. A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai a Bűnmegelőzés Napján az Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola Felsőnyéki Tagiskolájában jártak. A nap folyamán számos – a fiatal korosztályt érintő – veszélyforrásról beszélgetettek a diákokkal. Az előadó ismertette a gyerekekkel az alkohol és a különböző drogok hatásait, és a függővé válás veszélyeit. A diákok interaktív tanóra keretében egy drogfüggőséggel kapcsolatos kisfilmet is megnézhettek, melynek végén a felmerülő problémák feldolgozásában a rendőrség munkatársa is a segítségükre volt.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Pályaorientációs nap Dabason

A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársai 2019. október 16-án a dabasi Gyóni Géza Általános Iskola és a Szent János Katolikus Általános Iskola tanulói részére tartottak pályaorientációs napot.

 

Közös életet ígért, milliókat kért

Megismerkedésükkor munkát kínált egy szarvasi nő egy kecskeméti férfinak, majd azt mondta neki, hogy össze akar költözni vele, csak fel kell újítani azt a házat, amiben lakni fognak. Így vette rá arra, hogy közel 3 millió forintot adjon neki.

 

Keressük Demeter Zoltánt

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a lakosság segítségét kéri egy 31 éves, sátoraljaújhelyi férfi eltűnése ügyében.

 

Ittasság a gyanú

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 28 ittas sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év 41. hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna.

 

Nyomokból olvastak

Szeptember 26-án valószínűleg a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Szervek bűnügyi technikai osztály kutyavezetői alosztályának dunakeszi objektuma volt a legkevésbé áhított hely a törvény elől bujkálni szándékozók számára.

 

Drogériából loptak, keressük őket

A székesfehérvári rendőrök bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt keresik a fényképfelvételeken látható ismeretlen elkövetőket.