Bűnmegelőzés Napja Felsőnyéken

2019. 04. 15., h - 14:07
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az április 12-én megtartott programsorozathoz a Tamási Rendőrkapitányság is csatlakozott.

A bűnmegelőzést Magyarországon a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról szóló határozat emelte a kiemelten fontos feladatok közé, melynek végrehajtását kormány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsra bízta. A stratégia részeként 2019-től április 12-én tartják a Bűnmegelőzés Napját az országban.

Tolna megyében is számos helyszínen szerveztek bűnmegelőzési programokat. A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai a Bűnmegelőzés Napján az Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola Felsőnyéki Tagiskolájában jártak. A nap folyamán számos – a fiatal korosztályt érintő – veszélyforrásról beszélgetettek a diákokkal. Az előadó ismertette a gyerekekkel az alkohol és a különböző drogok hatásait, és a függővé válás veszélyeit. A diákok interaktív tanóra keretében egy drogfüggőséggel kapcsolatos kisfilmet is megnézhettek, melynek végén a felmerülő problémák feldolgozásában a rendőrség munkatársa is a segítségükre volt.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Húsvéti határforgalom Csongrád megyében

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és szomszédos országok társszerveivel együttműködve felkészült a húsvéti ünnepek miatti jelentős forgalom kezelésére.

 

Több hiba

A személygépkocsi vezetője Kunmadarason elütötte a lányt, majd továbbhajtott. A rendőrök Túrkevén fogták el a gyanúsítottat.

 

8 bűncselekmény

A szolnoki nyomozók őrizetbe vették azt a férfit, aki az elmúlt hónapokban közel egy tucatnyi lopást és betörést követett el Szolnokon és környékén.

 

Forgalomterelés a 42-es számú főúton

Megnövekedett a határátlépés és várakozás ideje a román határszakaszon, emiatt a személygépjárművek forgalmának terelésére kell számítani a 42-es számú főúton Hajdú-Bihar megyében.