Bűnmegelőzés Napja Felsőnyéken

2019. 04. 15., h - 14:07
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az április 12-én megtartott programsorozathoz a Tamási Rendőrkapitányság is csatlakozott.

A bűnmegelőzést Magyarországon a Nemzeti Bűnmegelőzési Stratégiáról szóló határozat emelte a kiemelten fontos feladatok közé, melynek végrehajtását kormány a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsra bízta. A stratégia részeként 2019-től április 12-én tartják a Bűnmegelőzés Napját az országban.

Tolna megyében is számos helyszínen szerveztek bűnmegelőzési programokat. A Tamási Rendőrkapitányság munkatársai a Bűnmegelőzés Napján az Iregszemcsei Deák Ferenc Általános Iskola Felsőnyéki Tagiskolájában jártak. A nap folyamán számos – a fiatal korosztályt érintő – veszélyforrásról beszélgetettek a diákokkal. Az előadó ismertette a gyerekekkel az alkohol és a különböző drogok hatásait, és a függővé válás veszélyeit. A diákok interaktív tanóra keretében egy drogfüggőséggel kapcsolatos kisfilmet is megnézhettek, melynek végén a felmerülő problémák feldolgozásában a rendőrség munkatársa is a segítségükre volt.

kép

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Baleset az M7-es autópályán

Kápolnásnyék térségében három személygépkocsi és egy busz ütközött össze, ezért a Balaton felé vezető oldalon torlódásra kell számítani.

 

Ittasan okozott balesetet

A Várpalotai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 28 éves magyarpolányi sofőrrel szemben folytatott.

 

Három napon belül rendőrkézre került a betörő

Kétrendbeli lopás és kétrendbeli lopás kísérlete miatt indult büntetőeljárás egy 51 éves szatymazi férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Őrizetben 

A salgótarjáni rendőrök a bejelentést követően rövid időn belül beazonosították és elfogták azt a férfit, aki egy nőt támadott meg a belvárosban.

 

Illegális migránsok Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Egy nap alatt kattant a bilincs

A debreceni rendőrök kevesebb mint 24 órán belül azonosították egy betörés elkövetésének gyanúsítottjait.