Egy nap a biztonságért, egy nap az iskolában Berhidán

2020. 02. 12., sze - 11:40
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A társszervek együttműködésével szervezte meg a komplex megelőzési program berhidai rendezvényét a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság komplex bűnmegelőzési projektet indított Út a biztonsághoz II. címmel, amelyet a Belügyminisztérium és a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával valósít meg 2020. január 01. és 2020. november 30. között.  A pályázat keretében a rendőrök 2020. február 11-én az Egy nap a biztonságért - egy nap az iskolában elnevezésű programmal ellátogattak a berhidai II. Rákóczi Ferenc Német nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolába.

A rendőrségi bűnmegelőzésen kívül a gyerekek katasztrófavédelmi, mentési, egészséges életmód, egészségügyi, környezetvédelmi és honvédelmi szakterületekről szóló előadásokon vehettek részt.

A programot, vetítések, technikai bemutató, rendőrségi kerékpáros foglalkozás és rajzpályázat is kiegészítette, ennek legszebb munkáit beadó alkotóit a tanév végén díjazásban is részesítik.

A diákokkal először a biztonságról és az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeiről beszélgettek a szakemberek. A rendőrök hangsúlyozták, hogy idegenekben (még ha kedvesek is) ne bízzanak meg, és soha ne menjenek velük sehová, még útbaigazítás céljából sem.

A mintegy 220 diák, a pedagógusok és az előadók is egy vidám, eredményes napot tudhattak maguk mögött.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Lezárt akta: nem adott elsőbbséget

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki közlekedési szabályt szegett, és ezért egy motoros megsérült.

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határsértő Tompánál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Tompánál. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.