Elég egy rossz döntés, ami egy életre kihathat

2021. 10. 06., sze - 11:32
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Re-AKCIÓ bűnmegelőzési program ezúttal a komáromi középiskolásokat ragadta magával.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács még 2012-ben indította útjára a Re-AKCIÓ elnevezésű bűnmegelőzési programját, melynek célja a tizenéves korosztály számára bemutatni, hogy egy-egy rossz döntésnek milyen következményei lehetnek. A rendezvény egyik mottója, „Minden döntést követ a Re-AKCIÓ”. A programsorozat ezúttal Komáromba érkezett, amit a helyi rendőrkapitányság egyenruhásainak közreműködésével szerveztek meg 2021. október 5-én.

A középiskolások a nap folyamán kapcsolatteremtő, érdeklődés-felkeltő, a különböző bűnmegelőzési témákra rávezető, alapismereteket átadó interaktív foglalkozásokon vettek részt.

A diákokkal beszélgettek az internet veszélyeiről, önvédelemről, elsősegélynyújtásról, a börtön világáról, vagyonvédelemről, baleset-megelőzésről, majd interaktív szituációs gyakorlatok segítségével tudatosították az elhangzottakat. A szituációs gyakorlatok során a gyermekek láthatták, átélhették, hogy milyen könnyen válhatnak bűncselekmény áldozatává vagy elkövetőjévé. A bemutatókban pedagógiai módszertani elemeket használtak fel. A program moderátora Topa Zoltán rendőr őrnagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács szakembere volt.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam