Erdei iskola Orfűn

2019. 06. 07., p - 19:37
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei játékos feladatokkal várták az akadályverseny résztvevőit.

A Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége 2019. június 6-án délután akadályversenyt szervezett a Véméndi Általános Iskola felső tagozatos diákjai számára. A programnak  Orfűn a Barátság Kulcsosház adott otthont. A tavalyi évben megrendezett program nagy sikerére való tekintettel idén is sor került a megmérettetésre, minden állomáson egy-egy szervezet várta a versenyzőket.

A rendőrségi állomáson a biztonságos otthon témakörében kellett megoldani különböző játékos feladványokat. Elsőként egy berendezett otthont kellett biztonságosabbá tenni, majd különböző biztonságtechnikai eszközöket kellett felismerniük a versenyzőknek, végül az ezekkel kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kellett.  Összesen öt csapat versengett, a megmérettetés különlegessége pedig az volt, hogy a csapatok irányítását kézi rádiók segítségével végezték a szervezők, az egyes akadályok közötti tájékozódást pedig térképvázlatok segítették.

Az akadályverseny során a gyerekek megtanulták, hogy a szünidőben a felhőtlen szabadság mellett figyelni kell a rájuk leselkedő veszélyhelyzetekre is. Amennyiben egyedül vannak otthon, legyen olyan telefon, amelyen felhívhatják szüleiket! Ha mobil készülék marad a gyermeknél, a szülők gondoskodjanak arról, hogy a telefon fel legyen töltve, és pénz is legyen a kártyán! Tanítsák meg nekik azt is, hogy ha bajba kerültek, hívják a rendőrséget a 112-es központi segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam