Erdei iskola Orfűn

2019. 06. 07., p - 19:37
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei játékos feladatokkal várták az akadályverseny résztvevőit.

A Baranya Megyei Polgárőr Egyesületek Szövetsége 2019. június 6-án délután akadályversenyt szervezett a Véméndi Általános Iskola felső tagozatos diákjai számára. A programnak  Orfűn a Barátság Kulcsosház adott otthont. A tavalyi évben megrendezett program nagy sikerére való tekintettel idén is sor került a megmérettetésre, minden állomáson egy-egy szervezet várta a versenyzőket.

A rendőrségi állomáson a biztonságos otthon témakörében kellett megoldani különböző játékos feladványokat. Elsőként egy berendezett otthont kellett biztonságosabbá tenni, majd különböző biztonságtechnikai eszközöket kellett felismerniük a versenyzőknek, végül az ezekkel kapcsolatos kérdésekre is válaszolniuk kellett.  Összesen öt csapat versengett, a megmérettetés különlegessége pedig az volt, hogy a csapatok irányítását kézi rádiók segítségével végezték a szervezők, az egyes akadályok közötti tájékozódást pedig térképvázlatok segítették.

Az akadályverseny során a gyerekek megtanulták, hogy a szünidőben a felhőtlen szabadság mellett figyelni kell a rájuk leselkedő veszélyhelyzetekre is. Amennyiben egyedül vannak otthon, legyen olyan telefon, amelyen felhívhatják szüleiket! Ha mobil készülék marad a gyermeknél, a szülők gondoskodjanak arról, hogy a telefon fel legyen töltve, és pénz is legyen a kártyán! Tanítsák meg nekik azt is, hogy ha bajba kerültek, hívják a rendőrséget a 112-es központi segélyhívó számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Busz ajtaját rongálta meg

A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki annyira megrongálta egy busz ajtaját, hogy annak üvege betört.

 

Elütötték, ittas volt

Súlyosan megsérült egy kerékpáros férfi, akit egy autós ütött el Mezőberényben. A balesetet az autó vezetője okozta azzal, hogy hátulról nekiütközött a biciklisnek. A kerékpárral közlekedő férfi pedig ittas volt. A rendőrség a baleset vizsgálatát befejezte.

 

Óvjuk a kérészek táncát!

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai plakátokkal hívják fel a figyelmet a kérészek védelmére.

 

Fokozott ellenőrzés Körmenden

A Körmendi Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el a Körmendi Rendőrkapitányság illetékességi területére.

 

Nyárra készen

A nyári szezonban legnagyobb tavaink kapcsán fokozottan érdekelt dunántúli megyék zsarui a tavasz utolsó előtti napján hivatalosan is beszámoltak felkészülésükről.

 

Kórházban segítettek

Gyógyuló gyerekeknek vittek ajándékot a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztályának munkatársai.