Eredményt hirdettek

2020. 02. 14., p - 06:00
Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság

A Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódóan kiállítást rendeztek Tatabányán.

Általános iskolás tanulóknak írt ki pályázatot a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányág Bűnmegelőzési Alosztálya a Biztonságos Internet Naphoz kapcsolódóan. A fiataloknak olyan plakátokat, valamint számítógépes rajzolóprogram segítségével készült alkotásokat kellett benyújtaniuk, amelyek a korosztályukat érintő, internethez kapcsolódó problémákat dolgoz fel.

A beérkezett pályaművek kiállítására 2020. február 13-án került sor, a tatabányai Kölcsey Ferenc Általános Iskolában, amit Zettisch József igazgatóhelyettes nyitott meg. A diákokat Csonkáné Huszár Anita alezredes, a Bűnmegelőzési Alosztály vezetője köszöntötte, majd szólt a biztonságos internetezésről és az ehhez kapcsolódó veszélyekről. Külön kitért a közösségi oldalak használatára, a személyes adatok védelmének a fontosságára.   

A legjobb alkotások beküldőit mind a két kategóriában díjazták, akik valamennyien 7. osztályos tanulók voltak.

A rajzpályázat legjobbjai: Götz Nikolett (Bolyai János Általános Iskola Tatabánya), Bencik Balázs (Pápay József Általános Iskola Nagyigmánd), Horváth Mercédesz (Kölcsey Ferenc Általános Iskola Tatabánya).

A legjobb plakátokat készítették: Csik Gréta Mercédesz (Kölcsey Ferenc Általános Iskola Tatabánya), Jelinek Evelin (Pápay József Általános Iskola Nagyigmánd), Jakab Melinda és Valicskó Vivien (Kölcsey Ferenc Általános Iskola Tatabánya.)

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Tiszaszigetnél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.