Fókuszban a megelőzés

2019. 11. 19., k - 10:47
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai vagyonvédelmi előadást tartottak egy tiszavárkonyi klub tagjainak.

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai 2019. november 18-án a tiszavárkonyi Közösségi Színtérben tartottak prevenciós előadást a nyugdíjas klub tagjainak. A programon nemcsak beszélgettek a trükkös csalásokról, és a vagyonvédelemről, hanem egy bűnmegelőzési kisfilmet is megtekinthettek a résztvevők. Volter Ildikó címzetes rendőr őrnagy és a helyi körzeti megbízott, Klebik Mihály címzetes rendőr törzszászlós olyan témákat érintettek, amelyek közvetlenül veszélyeztetik az érintett korosztályt. Az áldozattá válás megelőzése érdekében a rendőrök felhívták az idősek figyelmét az idegenekkel szembeni óvatosságra, hogy ne engedjenek be otthonaikba ismeretlen személyeket, házalókat, valamint kiemelték, hogy a hatóságok, illetve közüzemi szolgáltatók munkatársaitól minden esetben kérjenek igazolványt.

A prevenciós programon Dr. Szűcs László a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, Járási Hivatal, Igazságügyi Osztály vezetője az áldozatsegítés lehetőségeiről tájékoztatta az időseket.

A szakemberek a közelgő ünnepekre tekintettel bűn-és baleset-megelőzési tanácsokkal is ellátták a megjelenteket. Az interaktív előadás során a klubtagok megosztották tapasztalataikat, észrevételeiket a kollégákkal, akik a felmerülő kérdésekre készségesen válaszoltak. Az előadás végén az idősek tájékoztató szóróanyagokat vehettek át.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Leintették a rendőröket

Egy járókelő kért segítséget a pilisvörösvári körzeti megbízottaktól, akik a mentők érkezéséig újraélesztettek egy sérült, eszméletlen férfit.

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 73 határsértő Csongrád-Csanád megyében szombaton. A rendőrök 48 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 9 személyt elfogtak, 30 fő bejutását pedig megakadályozták.

 

Lezárt akta: nem adott elsőbbséget

A bajai rendőrök vádemelést javasolnak azzal a férfivel szemben, aki közlekedési szabályt szegett, és ezért egy motoros megsérült.

 

Határsértőket tartóztattak fel Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.