Fókuszban a szépkorúak

2019. 10. 10., cs - 09:12
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket.

Érdekes prevenciós programmal várták a szépkorúakat a Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztályának munkatársai 2019. október 8-án a szolnoki Civilházban.

A rendőrök olyan témákat érintettek, amelyek közvetlenül, vagy közvetetten veszélyeztetik az érintett korosztályt. Az előadáson többek között szó esett a trükkös csalásokról, a házalókról, a tüzelővásárlásról, a bankkártya használattal kapcsolatos visszaélésekről, valamint ezek megelőzési módjairól.

A közelgő hideg időjárásra való tekintettel, tanácsokkal szolgálunk a tűzifa vásárláshoz:

A hideg idő, a téli fűtési szezon időszakában megélénkülhet a tüzelőanyag-lopásra, illetve a csalásra szakosodott elkövetők aktivitása.

  • A házaló, tüzelő árusítókkal fokozott körültekintéssel kössenek üzletet!
  • Minden esetben ragaszkodjanak ahhoz, hogy az árus hitelt érdemlően igazolja önmagát és árujának eredetét. Ezen adatokat, a szállító jármű rendszámával együtt írják fel!
  • A megvásárolni szándékozott tüzelőanyag mennyiségét hiteles módon ellenőrizzék!
  • A lakásba semmilyen körülmények között ne engedjék be az idegeneket! Gyakran mellékhelyiség igénybevételével, egy pohár vízkéréssel próbálnak meg bejutni a lakásba, ahol jó érzékkel kifürkészik az otthon tartott pénz rejtekhelyét és lopják el azt. Más esetben a pénzváltás, visszaadás során károsítják meg a vevőt.
  • Idős, egyedül élő, rosszul látó embereket gyakrabban környékeznek meg a csalók, a tolvajok. Kérjék hozzátartozóik jelenlétét az üzlet megkötésénél!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bűnügyi őrizetben

A balassagyarmati rendőrök elfogtak egy nőt és egy férfit, akik becskei ingatlanokból nagy értékű takarékjegyet, laptopot és tabletet tulajdonítottak el.

 

Ittasan vezetett

A Vásárosnaményi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

3,5 tonna helyett 9 tonna

Az Ártándon megállított külföldi sofőr túlsúlyos járműszerelvénnyel közlekedett. A rendőrök vele szemben szabálysértési eljárást indítottak.