Fókuszban a szépkorúak

2019. 10. 10., cs - 09:12
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szolnoki Rendőrkapitányság munkatársai hasznos bűnmegelőzési tanácsokkal látták el az érdeklődőket.

Érdekes prevenciós programmal várták a szépkorúakat a Szolnoki Rendőrkapitányság Megelőzési és Értékelő Alosztályának munkatársai 2019. október 8-án a szolnoki Civilházban.

A rendőrök olyan témákat érintettek, amelyek közvetlenül, vagy közvetetten veszélyeztetik az érintett korosztályt. Az előadáson többek között szó esett a trükkös csalásokról, a házalókról, a tüzelővásárlásról, a bankkártya használattal kapcsolatos visszaélésekről, valamint ezek megelőzési módjairól.

A közelgő hideg időjárásra való tekintettel, tanácsokkal szolgálunk a tűzifa vásárláshoz:

A hideg idő, a téli fűtési szezon időszakában megélénkülhet a tüzelőanyag-lopásra, illetve a csalásra szakosodott elkövetők aktivitása.

  • A házaló, tüzelő árusítókkal fokozott körültekintéssel kössenek üzletet!
  • Minden esetben ragaszkodjanak ahhoz, hogy az árus hitelt érdemlően igazolja önmagát és árujának eredetét. Ezen adatokat, a szállító jármű rendszámával együtt írják fel!
  • A megvásárolni szándékozott tüzelőanyag mennyiségét hiteles módon ellenőrizzék!
  • A lakásba semmilyen körülmények között ne engedjék be az idegeneket! Gyakran mellékhelyiség igénybevételével, egy pohár vízkéréssel próbálnak meg bejutni a lakásba, ahol jó érzékkel kifürkészik az otthon tartott pénz rejtekhelyét és lopják el azt. Más esetben a pénzváltás, visszaadás során károsítják meg a vevőt.
  • Idős, egyedül élő, rosszul látó embereket gyakrabban környékeznek meg a csalók, a tolvajok. Kérjék hozzátartozóik jelenlétét az üzlet megkötésénél!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

13 migráns a Tisza árterén

Csónakkal lépték át a szerb-magyar határt. Rendőrök és katonák közösen tartóztatták fel őket.   

 

Rendőrkézen a migráns

Egy, magát szír állampolgárnak valló férfit tartóztattak fel az egyenruhások a komáromi határátkelőnél, aki okmánnyal nem rendelkezett.