Fürödjön a biztonságban!

2020. 06. 28., v - 07:30
Békés Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési tanácsadást tartott a rendőrség Füzesgyarmaton. Az érdeklődők a kerékpárlopások megelőzése, illetve a nyaralás idejére őrizetlenül hagyott lakások védelmére vonatkozóan is kaptak hasznos információkat.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai folyamatosan járják Békés megye településeit azzal a céllal, hogy felhívják a figyelmet a bűncselekmények megelőzésének lehetőségeire. Az országos és megyei kezdeményezések közül a nyári időszakban a „Fürödjön a biztonságban”, a „Házhoz megyünk” és a „Police Coffee” programokkal látogatnak el több városba és községbe, faluba. Füzesgyarmaton 2020. június 25-én a strandon vehettek részt tanácsadáson az érdeklődők. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési szakembere, Bátkai Miklós r. alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy vízparton, strandon nem elég törölközővel letakarni a táskát. Ha van, használják az értékmegőrzőt, amennyiben nincs, a társaság egyik tagja mindig maradjon a táskák mellett.  Fontos, hogy gyermekek a strandon, vízparton nem maradhatnak még rövid időre sem felügyelet nélkül, mindig legyen mellettük felnőtt. Kerti medencékben sem szabad őket egyedül hagyni. Emellett fontos szabály, hogy a szabad vizeken fürödni a kijelölt fürdőhelyen, illetőleg ott szabad, ahol a fürdés nem tiltott. Felhevült testtel, vagy ittas állapotban senki ne ugorjon vízbe. A rendőrség kéri, hogy közösségi oldalakon ne osszák meg mindenkivel, mettől meddig nem lesznek otthon! Tanácsos egy közelben lakó rokont, vagy megbízható ismerőst megkérni arra, hogy amíg távol vannak, menjen át a lakásukba, házukba és nézze meg, hogy minden rendben van-e. Ürítse ki a postaládát, mert a tele postaláda arról árulkodik, hogy a lakók már napok óta nincsenek otthon. Kertes házaknál, ha a szomszéd időnként az üres ház bejáróján parkol, azt a látszatot kelti, hogy van mozgás a háznál. Mikor elutaznak, gondosan zárják be a lakást, házat! Csukják be az ablakokat, ajtókat, zárjanak be mindent! A csengőt jó, ha kikapcsolják. Így annak, aki becsenget nem lesz egyértelmű, hogy azért nem nyitnak ajtót, mert nincsenek otthon, vagy otthon vannak, csak nem hallják a csengőt. Ha van a házon, lakásban biztonsági rendszer, riasztó, akkor mindenképpen élesítsék! Pótkulcsot ne hagyjanak az udvaron, melléképületben elrejtve, felakasztva! A füzesgyarmati strandon az érdeklődők megismerhették a BikeSafe programot is, és a Szeghalmi Rendőrkapitányság egyik rendőre segített is nekik abban, hogy a kerékpárlopások megelőzését, felderítését segítő adatbázisban regisztrálják a saját kerékpárjukat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.

 

Szerb kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.