Halld meg! – Tolnában is

2019. 12. 06., p - 14:28
Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság

Az országos kampány keretében a bűnmegelőzési szakemberek Tolna megye több helyszínén tartanak előadásokat a témában.

Az Országos Rendőr-főkapitányság az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálattal együttműködve 2019 novemberében indította el „A csend a leghangosabb sikoly, halld meg!” elnevezésű kampányt, amelynek középpontjában a kapcsolati erőszak megelőzése áll. A kampány része az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet nemi alapon elkövetett, illetve a hozzátartozók közötti erőszak kezelésével foglalkozó projektjének.

A kampány elindításának időpontja a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapjához kapcsolódik. Az ENSZ közgyűlése november 25-ét 1999-ben nyilvánította nemzetközi emléknappá.

A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság is kiemelten kezeli a kapcsolati erőszak elleni fellépést, illetve annak megelőzését.

A rendőrkapitányságok bűnmegelőzési egységei fokozott figyelmet fordítanak a családon belüli erőszak kezelésére és a kiskorúak védelmére. A bűnmegelőzési referensek előadásaik során felhívják a figyelmet a családon belüli erőszak jellemzőire, jogi hátterére, a veszélyeztetettség korai felismerésének lehetőségeire, a segítségnyújtás módjaira.

A Bonyhádi Rendőrkapitányság munkatársa, Baranyai Brigitta rendőr őrnagy 2019. december 3-án látogatta meg a Bonyhádi Gondozási Központ lakóit, és tartott előadást a hozzátartozók közötti és párkapcsolati erőszak témában.

A Dombóvári Rendőrkapitányság szakembere, Tóth Szilvia rendőr főtörzszászlós 2019. december 4-én a Nők Dombóvárért Egyesület tagjainak tartott előadása során felhívta a figyelmet a családon belüli erőszak jellemzőire, jogi hátterére, a veszélyeztetettség korai felismerésének lehetőségeire, a segítségnyújtás módjaira.

Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Egy határsértőt fogtak el a rendőrök Békéscsabán

A magát algériainak valló férfit a vasútállomáson ellenőrizték. Nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállítják.

 

Szerszámokat lopott

A kiskunmajsai rendőrök egy 21 éves helyi férfit gyanúsítanak a betöréssel.

 

Falfirkák a lakótelepen

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai egy 28 éves helyi lakost hallgattak ki gyanúsítottként.