„Házhoz mentek” Cibakházán

2018. 09. 12., sze - 11:35
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek Cibakházán népszerűsítették az országos „Házhoz megyünk„ programot.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2018. szeptember 11-én Cibakházán, a Damjanich János Általános Iskolában tartottak prevenciós előadásokat. A szakemberek felhívták a figyelmet a bűncselekmények megelőzésének fontosságára, a fiatalokat leginkább érintő jogsértésekre, különösen az internet és a közösségi oldalak biztonságos és felelősségteljes használatára. A személyes tanácsadáson túl szóróanyagokkal látták el a résztvevő diákokat, valamint részletes felvilágosítást adtak a segélykérő vonalak megfelelő használatáról is. Az interaktív programok közül közkedvelt volt a „részegszemüveg”, amit egy akadálypályán próbálhattak ki a diákok.

Az érdeklődők az iskolai programok után találkozhattak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Bűnmegelőzési Mobil Centrum buszával és a „Házhoz megyünk” nagysikerű bűnmegelőzési programmal. A helyszínen sor került még a „Bike Safe” program keretében a kétkerekűek regisztrációjára is.

A program lakossági fórummal zárult, ahol vagyonvédelmi tanácsokkal segíttették az érdeklődőket.

k

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Őrizetben a csányi támadók

Garázdaság és testi sértés bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást a Hatvani Rendőrkapitányság.

 

Határsértők egy észak-macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba három migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.