„Házhoz mentek” Cibakházán

2018. 09. 12., sze - 11:35
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési szakemberek Cibakházán népszerűsítették az országos „Házhoz megyünk„ programot.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság és a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési munkatársai 2018. szeptember 11-én Cibakházán, a Damjanich János Általános Iskolában tartottak prevenciós előadásokat. A szakemberek felhívták a figyelmet a bűncselekmények megelőzésének fontosságára, a fiatalokat leginkább érintő jogsértésekre, különösen az internet és a közösségi oldalak biztonságos és felelősségteljes használatára. A személyes tanácsadáson túl szóróanyagokkal látták el a résztvevő diákokat, valamint részletes felvilágosítást adtak a segélykérő vonalak megfelelő használatáról is. Az interaktív programok közül közkedvelt volt a „részegszemüveg”, amit egy akadálypályán próbálhattak ki a diákok.

Az érdeklődők az iskolai programok után találkozhattak a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Bűnmegelőzési Mobil Centrum buszával és a „Házhoz megyünk” nagysikerű bűnmegelőzési programmal. A helyszínen sor került még a „Bike Safe” program keretében a kétkerekűek regisztrációjára is.

A program lakossági fórummal zárult, ahol vagyonvédelmi tanácsokkal segíttették az érdeklődőket.

k

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.