Házhoz mentünk Pápán

2020. 07. 30., cs - 10:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A bűnmegelőzési program keretében a rendőrök rendészeti fakultációs diákokkal együtt várták az érdeklődőket a helyi fürdőben.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság és a Pápai Rendőrkapitányság 2020. július 29-én 10 órától a helyi fürdőben tartotta a Házhoz megyünk! elnevezésű országos bűnmegelőzési program következő rendezvényét.

A rendőrök rendészeti fakultációs diákokkal együtt a strand területén felállított rendőrségi standnál várták az érdeklődőket. Vagyonvédelmi tanácsokat tartalmazó kiadványokat adtak át a fürdőzőknek, és tanácsolták nekik, vegyék igénybe a kialakított értékmegőrzőket, illetve csak annyi készpénzt vigyenek magukkal, amennyire feltétlenül szükségük van. Kérték őket továbbá, hogy a parkoló autókban ne hagyjanak látható helyen táskát, értéket.

A kerékpárral érkezők számára lehetőség nyílt arra, hogy járműveiket regisztráltassák a BikeSafe országos nyilvántartó rendszerbe. A rendőrök rögzítették a biciklik adatait, amely egy esetleges lopás esetén megkönnyíti a felderítést. A résztvevők a regisztráció mellett hasznos tanácsokat kaptak a kerékpáros közlekedés szabályaival, valamint járműveik biztonságos lezárásának lehetőségeivel kapcsolatban is.

házhoz megyünk bűnmegelőzési program


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

A nyomozók elfogták a rablás két gyanúsítottját

A rendőrök az egyik gyanúsítottat a rablás után két nappal elfogták, társával szemben pedig elfogatóparancsot adtak ki. A 19 éves körözött férfit tegnap őrizetbe vették, és előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.