Ifjúságvédelmi ellenőrzést tartottak Nyíregyházán

2020. 01. 10., p - 08:53
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A program célja a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai 2020. január 9-én közösen ellenőrizték Nyíregyháza belvárosában, az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. A rendőrség munkatársai több fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, minden diák igazoltan maradt távol az iskolai foglalkozásokról.

A rendőrség az előző évekhez hasonlóan, ebben az évben is rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet. Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát!

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

  • Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
  • Ne tegyél fel internetre másokról készült fotót vagy videót, az illető beleegyezése nélkül!
  • Légy mindig, minden ismeretlen személlyel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy az ő céljaik a te javaidat szolgálják!

Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja és tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámán.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam