Játs(s)zma!-a szépkorúak biztonságáért

2021. 09. 24., p - 12:46
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya a szigetszentmiklósi rendőrök közreműködésével szervezte meg a bűnmegelőzési vetélkedőt.

A 2021. szeptember 21-én megtartott programon a Szigetszentmiklósi Nyugdíjas Klubok tagjai közül 24, játékos kedvű jelentkező vett részt. Megelevenedett az úgynevezett unokázós csalások, a rablások, és a trükkös elkövetők elleni védekezés fontossága, valamint a vagyonvédelem, és az áldozattá válás megelőzésének témaköre is.

A szakemberek a feladatok összeállításánál kiemelt figyelmet fordítottak a 112-es segélyhívó szerepének hangsúlyozására, a szükséges magabiztosság és óvatosság fontosságának, valamint annak tudatosítására, hogy a vagyontárgyak, értékek védelme időskorban fokozottabb odafigyelést igényel. A résztvevők szituációs játékok, totók, figyelem tesztek mentén mérhették fel tudásukat.

A csapatok feladataikat leleményesen és sikeresen oldották meg, első helyen a „CICUKA” nevű csapat végzett, azonban minden résztvevőt ajándékcsomaggal, az első három helyezettet pedig ajándékutalvánnyal jutalmazták meg a rendőrök.

1

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész rendőrkézen

Egy okmányok nélküli, magát szerb állampolgárnak valló női sofőr akart 14 migránst Ausztriába juttatni.

 

Kettőt egy csapásra

A győri rendőrök a bejelentést követő 24 óra alatt elfogtak két férfit, akik a gyanú szerint két győrújbaráti házba is betörtek.

 

Újabb elfogás az M5 autópályán

Embercsempészés gyanúja miatt indul eljárás az ellen az 58 éves szerb férfi ellen, aki 16 embernek nyújtott segítséget az országhatár illegális átlépésében.

 

Őrizetben a koszovói embercsempész

A 29 éves férfi öt illegális migránst szállított, mikor a Tolna megyei rendőrök az M9-es autóúton Bogyiszló térségében ellenőrizték.