Közös projekttel a biztonságos tömegközlekedésért

2017. 09. 13., sze - 15:16
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési program indul a tömegközlekedési eszközökön elkövetett jogsértések megelőzésére Győr-Moson-Sopron megyében.

Sajtótájékoztató keretében mutatták be azt a bűnmegelőzési programot a projekt kiötlői és megvalósítói, amelynek célja a tömegközlekedési eszközökön elkövetett jogsértések megelőzése. A tájékoztatón – amelyet 2017. szeptember 13-án 13 órakor tartottak – Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Szabó Gábor az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. győri szolgáltatási igazgatója és Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya vettek részt.

 

Az „Együtt a biztonságos tömegközlekedésért!” elnevezésű kezdeményezés a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának saját prevenciós programja, aminek elsődleges célja a tömegtájékoztatás, vagyis az, hogy a prevenciós üzenetek hatékonyan jussanak el közösségi közlekedést igénybe vevő tömegekhez. A program egyik elemeként hasznos bűnmegelőzési információkat tartalmazó plakátokat helyeztek el a megyében közlekedő (valamennyi helyi és helyközi járatú) buszokon, pályaudvarokon, valamint a hangos utasokat tájékoztató felületeken Győr városában. A másik programelem pedig, hogy a hangos tájékoztatóval felszerelt buszokon (ezek a győri helyi járatok) prevenciós hangüzenetek szólnak. Az üzenetek Görbicz Anita az AUDI ETO KC háromszoros BL győztes játékosának hangján szólalnak meg.

 

A sajtótájékoztatót követően a megyei rendőr-főkapitányság - a bűncselekmények megelőzése érdekében - a tömegközlekedést igénybe vevő utasokhoz 12 témakörben juttatja el prevenciós üzeneteit. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Éppen időben

A Mezőcsáti Rendőrőrs járőrei sikeresen újraélesztettek egy 64 éves nőt.

 

Összehangolt ellenőrzés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autópályán szabálytalanságot elkövető gépjárművezetőket szűrte ki egy összehangolt ellenőrzés során.

 

Halálos baleset Somogyban

Közúti közlekedési baleset során vesztette életét egy 24 éves férfi Balatonboglár és Fonyódliget között.

 

Iráni nőt tartóztattak fel Röszkén

Egy menetrend szerinti szerb busz görög utasaként jelentkezett belépésre egy illegális migráns Röszkén. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték.