Közös projekttel a biztonságos tömegközlekedésért

2017. 09. 13., sze - 15:16
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

Bűnmegelőzési program indul a tömegközlekedési eszközökön elkövetett jogsértések megelőzésére Győr-Moson-Sopron megyében.

Sajtótájékoztató keretében mutatták be azt a bűnmegelőzési programot a projekt kiötlői és megvalósítói, amelynek célja a tömegközlekedési eszközökön elkövetett jogsértések megelőzése. A tájékoztatón – amelyet 2017. szeptember 13-án 13 órakor tartottak – Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Szabó Gábor az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. győri szolgáltatási igazgatója és Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC csapatkapitánya vettek részt.

 

Az „Együtt a biztonságos tömegközlekedésért!” elnevezésű kezdeményezés a megyei rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának saját prevenciós programja, aminek elsődleges célja a tömegtájékoztatás, vagyis az, hogy a prevenciós üzenetek hatékonyan jussanak el közösségi közlekedést igénybe vevő tömegekhez. A program egyik elemeként hasznos bűnmegelőzési információkat tartalmazó plakátokat helyeztek el a megyében közlekedő (valamennyi helyi és helyközi járatú) buszokon, pályaudvarokon, valamint a hangos utasokat tájékoztató felületeken Győr városában. A másik programelem pedig, hogy a hangos tájékoztatóval felszerelt buszokon (ezek a győri helyi járatok) prevenciós hangüzenetek szólnak. Az üzenetek Görbicz Anita az AUDI ETO KC háromszoros BL győztes játékosának hangján szólalnak meg.

 

A sajtótájékoztatót követően a megyei rendőr-főkapitányság - a bűncselekmények megelőzése érdekében - a tömegközlekedést igénybe vevő utasokhoz 12 témakörben juttatja el prevenciós üzeneteit. 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az akkumulátort is ellopta

Vádemelési javaslattal fejezték be a pesterzsébeti rendőrök annak a férfinak az ügyét, aki kisteherautókat tört fel Budapesten.

 

Újraélesztették

A rákospalotai rendőrök mentették meg annak a férfinak az életét, aki majdnem életét vesztette egy füstmérgezésben.

 

Segítettek

Jász-Nagykun-Szolnok megye területén az elmúlt napokban több alkalommal is segítettek a rendőrök.