„Krimit tud?”

2018. 10. 10., sze - 12:56
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Miskolci csapat képviseli Borsod-Abaúj-Zemplén megyét a „Krimit Tud?” országos bűnmegelőzési vetélkedőn.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának szervezésében és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársainak közreműködésével 2018. október 3-án Salgótarjánban rendezték meg a „Krimit tud?” elnevezésű országos bűnmegelőzési vetélkedő regionális döntőjét. Három megye (Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád) 8 csapata mérkőzött meg, melynek során bűnmegelőzéssel kapcsolatos szituációkban mérték össze tudásukat, a már jól ismert „Beugró” című televíziós műsor játékszabályainak megfelelően.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyét két csapat képviselte a miskolci Zrínyi Ilona Gimnáziumból. A 12. évfolyamos diákok (Vattay Angelika, Tóth Norbert, Czinke Dániel) szereplését a szűri első helyezéssel honorálta és ezzel bekerültek a 2018. november 15-ére tervezett budapesti döntőbe.

A 11. évfolyamos diákokból (Négyesi Odett, Polgári Léda, Tóth Nikolett) álló trió különdíjat kapott, a zsűri művészi teljesítményüket értékelte.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két gyermeket rabolt ki, öt percen belül elfogták

Dunaújvárosban két tizenhárom éves fiútól vette el a náluk lévő értéktárgyaikat, majd megfenyegette őket az a helyi férfi, akit a részletes személyleírás alapján a rendőrök a bejelentést követően nyomban elfogtak, majd őrizetbe vettek.

 

Kitüntették

Hosszú időn át végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként kapott belügyminiszteri elismerést Izsák László rendőr alezredes, a Tamási Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának vezetője.

 

Nem sikerült

A ház tulajdonosa nem messze ingatlanától feltartóztatta azt a nőt, aki lakásába surrant be, ahonnan ékszereket és egy pénztárcát lopott el Tolnán.

 

A füle sérült

Befejezték az eljárást a rendőrök egy 50 éves bárnai férfival szemben, aki ismerősét bántalmazta.