KriMit Tud, hogy ne váljon áldozattá

2021. 10. 20., sze - 14:33
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

Zalaegerszegen rendezték meg a középiskolásoknak szóló bűnmegelőzési vetélkedő elődöntőjét.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szervezésében 2021. október 20-án, Zalaegerszegen, a Keresztury Dezső Városi Művelődési Központban került megrendezésre középiskolás diákok számára a KriMit Tud? elnevezésű prevenciós vetélkedő regionális fordulója.

A vetélkedő célja, hogy a korosztály számára, szituációs feladatokon keresztül, segítséget nyújtson a biztonságtudatos életszemlélet kialakításában, és a bűnmegelőzési módszerek elsajátításában.

A rendezvényen Baranya, Tolna, Somogy és Zala megye 8 csapata vett részt. A versenyzők olyan bűnmegelőzési témájú szituációkat játszottak el, amik a korcsoportot leginkább érintő veszélyhelyzetekhez kapcsolódnak, mint a közösségi oldalak és az internetes zaklatás, a kábítószer- és az alkoholfogyasztás veszélyei. A diákoknak a meghatározott kerettörténeten belül kellett improvizálniuk az áldozattá válás megelőzésének érdekében.

Végül a zsűri bűnmegelőzés és előadás szempontjából egyaránt értékelte a csapatok teljesítményét, az elődöntő győztes csapata a szekszárdi Csapó Dániel Mezőgazdasági Szakgimnázium, Szakközépiskola diákjai lettek.

A KriMit Tud? bűnmegelőzési vetélkedő országos döntőjét 2021. november 12-én, Budapesten rendezik meg.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Az utasok biztonságáért

A BRFK és a BKK együttműködésének keretében ezúttal az 1-es villamosvonalat ellenőrizték.

 

Bolgár embercsempész rendőrkézen

A Tolna megyei rendőrök az M6-os autópálya Paksi pihenőjében fogták el a férfit, aki egy napelemkollektornak is nekihajtott, miközben menekült a rendőrök elöl.