Ne hagyjon értéket az autóban!

2018. 08. 08., sze - 07:59
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Vagyonvédelem Kőszegen.

Sokak által méltán közkedvelt turisztikai célpont Kőszeg történelmi városrésze. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai vagyonvédelmi célzattal ezúttal a leparkolt járműveket vették górcső alá. A portya tapasztalatai szerint akadtak olyan gépkocsik, amelyekben bőröndök és egyéb értékes tárgyak maradtak az utastérben, látható helyen.

Az itt élők és a megyénkbe látogatók értékeinek védelme és a nyugodt, felhőtlen kikapcsolódásuk érdekében kérjük, fogadják meg tanácsainkat!

- Mindig zárja be a jármű ajtajait, az ablakokat húzza fel még akkor is, ha csak pár percre száll ki az autóból!

- Ne hagyjon értéket a gépkocsiban, ugyanis az autó nem biztonságos tárolóeszköz!

- Üres táskát sem célszerű az utastérben hagyni, ugyanis elképzelhető, hogy a tolvaj csak a távozást követően veszi észre, hogy nem zsákmányolt semmit, azonban a gépkocsi feltörésével jelentős anyagi kárt okozott.

- Személyes okmányaikat, kézitáskájukat tartsák testközelben, hogy kívülről illetéktelenek ne férhessenek hozzá!

- Lehetőség szerint parkoljanak őrzött helyen, vagy olyan helyen álljanak meg, különösen az esti órákban, ahol jó a közvilágítás!

- Pihenni csak a kijelölt, az éjszakai órákban megfelelően kivilágított, forgalmas pihenőkben álljanak meg!

Kép

 

Amennyiben mégis kár érte, forduljon bizalommal a Rendőrséghez és hívja a 107-es, vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Lopott, rongált, garázdálkodott

A szentesi rendőrök elfogtak egy helybeli férfit, aki több gépkocsit tört fel a városban. Garázdaság és rongálás elkövetésével is gyanúsítják.

 

Három kerékpár öt nap alatt

A kecskeméti nyomozók őrizetbe vették azt a helyi férfit, aki a gyanú szerint a megyeszékhelyen több kerékpárt is eltulajdonított.

 

Biztonságban az ünnepi készülődés idején is

A rendőrök a polgárőrökkel, közterület-felügyelőkkel, a katonai rendészekkel és a társhatóságok munkatársaival közösen vigyázzák az ünnepre készülődők biztonságát Jász-Nagykun-Szolnok megyében.