Női NEM -Válasz az erőszakra

2014. 06. 05., cs - 16:36
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pécsi Rendőrkapitányság 2014. május 31-én szervezte meg a Női NEM - Válasz az erőszakra elnevezésű bűnmegelőzési programot.

A program, amely a nőket célozta meg az őket érintő erőszakkal kapcsolatos széleskörű információkkal, rendhagyó módon egy áldozat beszámolójával kezdődött. Egy fiatal lány számolt be a megjelenteknek az őt ért utcai támadásról. Ezt követően dr. Kálmán József r. alezredes a Pécsi Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese nyitotta meg a rendezvényt, aki beszélt a város közbiztonságáról. Dr. Vitális Ágnes r. alezredes a Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Megelőzési és Értékelő Alosztályának vezetője előadást tartott a nők elleni erőszak minden formájáról, és azok megelőzési módjairól, valamint az áldozatok lehetséges segítéséről. Ezt Pásztor Attila rendőrségi pszichológus "Miért pont én?" című előadása követte.

Akik az önvédelem gyakorlati vonatkozásaira voltak kíváncsian, azok sem csalódtak Obendorf Roland r. törzszászlós és társai számos önvédelmi fogást, és hasznos információt osztottak meg az érdeklődőkkel, akik gyakorlatban is kipróbálhatták a látottakat.

A rendezvény teljes ideje alatt számos meghívott társszerv és civil szervezet várta az érdeklődőket saját szóróanyagokkal, tanácsadással.

Jelen volt a családsegítő szolgálat, a gyámhivatal, a családok átmeneti otthona, az áldozatsegítő szolgálat képviselője, a Vöröskereszt, a Pécsi Mami, a Színes Gyöngyök és a Mosolymanó Egyesületek, valamint a Rego Line Kft. SZMÖRE áldozatsegítő programjának munkatársai is, a NANE Egyesület szakmai kiadványokat és szóróanyagokat biztosított a résztvevőknek, a segítségre szorulók ingyenes jogi tanácsadásban részesültek.

Az előadások ideje alatt gyerekeket az anyukák játszóházban hagyhatták.

A rendezvénynek az Apácai Nevelési és Általános Művelődési Központ adott otthont, támogatta a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány.

A program nem zárult le a szombati rendezvénnyel, a Pécsi Rendőrkapitányság minden érdeklődő közösség számára lehetőséget biztosít, hogy további előadások során megossza a nők védelmét szolgáló információkat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ellopta ismerőse ékszereit és bankkártyáját

Lopás és csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy 26 éves zalabéri férfi ellen. A Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.