Női NEM -Válasz az erőszakra

2014. 06. 05., cs - 16:36
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pécsi Rendőrkapitányság 2014. május 31-én szervezte meg a Női NEM - Válasz az erőszakra elnevezésű bűnmegelőzési programot.

A program, amely a nőket célozta meg az őket érintő erőszakkal kapcsolatos széleskörű információkkal, rendhagyó módon egy áldozat beszámolójával kezdődött. Egy fiatal lány számolt be a megjelenteknek az őt ért utcai támadásról. Ezt követően dr. Kálmán József r. alezredes a Pécsi Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese nyitotta meg a rendezvényt, aki beszélt a város közbiztonságáról. Dr. Vitális Ágnes r. alezredes a Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Megelőzési és Értékelő Alosztályának vezetője előadást tartott a nők elleni erőszak minden formájáról, és azok megelőzési módjairól, valamint az áldozatok lehetséges segítéséről. Ezt Pásztor Attila rendőrségi pszichológus "Miért pont én?" című előadása követte.

Akik az önvédelem gyakorlati vonatkozásaira voltak kíváncsian, azok sem csalódtak Obendorf Roland r. törzszászlós és társai számos önvédelmi fogást, és hasznos információt osztottak meg az érdeklődőkkel, akik gyakorlatban is kipróbálhatták a látottakat.

A rendezvény teljes ideje alatt számos meghívott társszerv és civil szervezet várta az érdeklődőket saját szóróanyagokkal, tanácsadással.

Jelen volt a családsegítő szolgálat, a gyámhivatal, a családok átmeneti otthona, az áldozatsegítő szolgálat képviselője, a Vöröskereszt, a Pécsi Mami, a Színes Gyöngyök és a Mosolymanó Egyesületek, valamint a Rego Line Kft. SZMÖRE áldozatsegítő programjának munkatársai is, a NANE Egyesület szakmai kiadványokat és szóróanyagokat biztosított a résztvevőknek, a segítségre szorulók ingyenes jogi tanácsadásban részesültek.

Az előadások ideje alatt gyerekeket az anyukák játszóházban hagyhatták.

A rendezvénynek az Apácai Nevelési és Általános Művelődési Központ adott otthont, támogatta a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány.

A program nem zárult le a szombati rendezvénnyel, a Pécsi Rendőrkapitányság minden érdeklődő közösség számára lehetőséget biztosít, hogy további előadások során megossza a nők védelmét szolgáló információkat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Közúti szűrés

Öt ittas sofőr okozott közúti közlekedési balesetet Borsod-Abaúj-Zemplén megye útjain az év harminchetedik hetében. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a közúti ellenőrzések során az ittas vagy bódult vezetők kiszűrésére.

 

Nem akart sétálni

A 25 éves férfi vezetői engedély nélkül, ittasan okozott balesetet egy olyan kisbusszal, amit annak a tulajdonos tudta nélkül vitt el. A debreceni rendőrök elfogták és gyanúsítottként kihallgatták.

 

Betörés közben érték tetten

A gödöllői rendőrök egy 19 éves férfit vettek őrizetbe, aki a gyanú szerint az elmúlt napokban több betörést is elkövetett Gödöllő és Bag területén.

 

Kamionban bújt meg

Egy külföldi férfi próbált meg Tompánál jogellenesen bejutni Magyarország területére.

 

Alsóneműjében rejtette el

A mosonmagyaróvári rendőrök kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt fogtak el két férfit.

 

Más bankkártyáját használta

Csalás bűntett elkövetése miatt indult eljárás egy 37 éves nemesszalóki lakos ellen, a Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

 

Baleset az M6-os autópályán

Ercsi térségében szalagkorlátnak ütközött egy gépkocsi, ezért a főváros felé vezető oldalon forgalomkorlátozásra kell számítani.