Női NEM -Válasz az erőszakra

2014. 06. 05., cs - 16:36
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pécsi Rendőrkapitányság 2014. május 31-én szervezte meg a Női NEM - Válasz az erőszakra elnevezésű bűnmegelőzési programot.

A program, amely a nőket célozta meg az őket érintő erőszakkal kapcsolatos széleskörű információkkal, rendhagyó módon egy áldozat beszámolójával kezdődött. Egy fiatal lány számolt be a megjelenteknek az őt ért utcai támadásról. Ezt követően dr. Kálmán József r. alezredes a Pécsi Rendőrkapitányság kapitányságvezető-helyettese nyitotta meg a rendezvényt, aki beszélt a város közbiztonságáról. Dr. Vitális Ágnes r. alezredes a Pécsi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Megelőzési és Értékelő Alosztályának vezetője előadást tartott a nők elleni erőszak minden formájáról, és azok megelőzési módjairól, valamint az áldozatok lehetséges segítéséről. Ezt Pásztor Attila rendőrségi pszichológus "Miért pont én?" című előadása követte.

Akik az önvédelem gyakorlati vonatkozásaira voltak kíváncsian, azok sem csalódtak Obendorf Roland r. törzszászlós és társai számos önvédelmi fogást, és hasznos információt osztottak meg az érdeklődőkkel, akik gyakorlatban is kipróbálhatták a látottakat.

A rendezvény teljes ideje alatt számos meghívott társszerv és civil szervezet várta az érdeklődőket saját szóróanyagokkal, tanácsadással.

Jelen volt a családsegítő szolgálat, a gyámhivatal, a családok átmeneti otthona, az áldozatsegítő szolgálat képviselője, a Vöröskereszt, a Pécsi Mami, a Színes Gyöngyök és a Mosolymanó Egyesületek, valamint a Rego Line Kft. SZMÖRE áldozatsegítő programjának munkatársai is, a NANE Egyesület szakmai kiadványokat és szóróanyagokat biztosított a résztvevőknek, a segítségre szorulók ingyenes jogi tanácsadásban részesültek.

Az előadások ideje alatt gyerekeket az anyukák játszóházban hagyhatták.

A rendezvénynek az Apácai Nevelési és Általános Művelődési Központ adott otthont, támogatta a Pécs-Baranya Közbiztonsági Alapítvány.

A program nem zárult le a szombati rendezvénnyel, a Pécsi Rendőrkapitányság minden érdeklődő közösség számára lehetőséget biztosít, hogy további előadások során megossza a nők védelmét szolgáló információkat.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két afgán férfi egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Szakértői véleményünk szerint…

Egy igazságügyi orvos szakértői és egy igazságügyi műszaki szakértői iroda összevonásával jött létre az a szakértői intézet, amely 2017 óta a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Miskolci Intézete lett.

 

Szakértők Szombathelyen

A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ (NSZKK) Szombathelyi Intézetének jogelődje 2001. január 1-jén kezdte meg tevékenységét, hozzátartozott a Zalaegerszegi Orvoscsoport.

 

Veszélyes pihenni a leállósávban

A szakemberek a gyorsforgalmi utakon, a sztrádákon és autóutakon való közlekedést tartják a legbiztonságosabbnak Európa-szerte, hiszen az egységnyi útszakaszra vonatkozó balesetek száma itt a legalacsonyabb. A leállósávot azonban csak végszükség, azonnali megállásra kényszerítő műszaki hiba esetén szabad igénybe venni.

 

Nyílt nap a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban

A Magyar Rendőrség a tiszthelyettesi állomány utánpótlása érdekében olyan fiatalokat keres, akik a rendőri szolgálatot választanák hivatásuknak, ezen lehetőség Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is adott.

 

Csalás: a pénz ment, de semmi nem jött

Fűnyíró traktort szeretett volna vásárolni egy internetes oldalon egy mezőkovácsházi férfi. Meg is egyezett egy gödi hirdetővel, akinek elküldte a kialkudott vételárat, de a fűnyíró nem érkezett meg. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.