Ovi-Zsaru foglalkozás a mihályházi óvodában

2018. 11. 16., p - 09:19
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A pápai rendőrök bűnmegelőzési előadást tartottak óvodások részére.

A mihályházi Négyszögletű-Kerekerdő Óvodában 2018 szeptemberétől elindult az országos „Ovi-Zsaru” program. A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai 2018. november 14-én délelőtt látogatták meg az intézmény növendékeit. A foglalkozás elején az előadó bemutatta a gyerekeknek azt a három bábfigurát - Rendőr Robit, Rosszcsont Ricsit és Rosszcsont Rozit –, akiknek segítségével a jövőben számos, a biztonságukat szolgáló ismeretet sajátíthatnak el. Ezt követően a kicsik megtekintették a rendőri egyenruha jellegzetességeit és a rendőrök által használt kényszerítő eszközöket. Ezen kívül beszélgettek a gyerekekkel a jó és a rossz közötti különbségekről, a mindennapi élet szabályainak fontosságáról. Az előadás végén minden óvodás láthatóságot segítő matricát kapott ajándékba.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Tiltott határátlépésért felel

Szamosbecs belterületén igazoltatták a román állampolgárságú férfit, aki az eljárás adatai szerint illegálisan lépett be Magyarország területére.

 

Semmi se szent

A demonstráció több résztvevője ellopta az ország karácsonyfája díszletéhez tartozó szánkókat.

 

Négy bangladesi férfi egy kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Illegális migránsok Szegednél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Átragasztotta

Az ártándi határon akart kilépni az országból az a férfi, akit bűncselekmény gyanúja miatt elfogtak a rendőrök.