Ovisok a család biztonságáért

2019. 10. 21., h - 16:36
Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság

A Pécsi Rendőrkapitányság prioritásként kezeli a betöréses lopások megelőzését, valamint e témában a felnőtt korosztály minél szélesebb körű tájékoztatását. Az új programban a gyermekeken keresztül szólítják meg a szülőket a bűnmegelőzési munkatársak.

A Pécsi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakemberei számos óvodával ápolnak több éves kapcsolatot, így mindenhol szívesen fogadták a kezdeményezést. A kicsik számára szervezett vagyonvédelmi foglalkozásokat a rajzpályázat eredményhirdetése követte, amelyre a szülők is meghívást kaptak.  

A rendezvényekre a megelőzési szakemberek a Mobil Bűnmegelőzési Centrummal érkeztek, és bemutatták azokat a biztonsági eszközöket, módszereket, amelyekkel hatékonyabban védhetjük meg ingatlanunkat. Kamerákat, riasztóberendezéseket, mozgásérzékelő lámpákat, zárpajzsokat, kerékpárzárakat, valamint riasztóval ellátott ajtóéket is megtekinthettek az óvodába érkező szülők, és az információs anyagok mellé szóbeli felvilágosítást, tájékoztatást is kaptak. Az október hónap folyamán meglátogatott két pécsi és egy gyódi óvodában nagy sikere volt a rendőrök standjának, a gyerekek mellett a szülők érdeklődése is számottevő volt.

Természetesen a kicsik is kaptak ajándékokat jól sikerült rajzaikért, amelyekből – további intézmények óvodásainak rajzaival együtt – a következő év elején vagyonvédemi bemutatóval egybekötött kiállítást terveznek a rendőrök a város egyik bevásárlóközpontjában. A szülők kamera használatára figyelmeztető táblával gazdagodhattak, hangsúlyozva, hogy a kamerarendszer mind a megelőzésben, mind a felderítésben hatékony eszköznek számít.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Két határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő Kiszombornál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.