Pusztán Hatan – Újratöltve

2019. 05. 21., k - 13:59
Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya lakossági fórumot tartott Győrtelken.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott program megvalósítása érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya legutóbb Győrtelken tartott lakossági fórumot 2019. május 20-án. A bűnmegelőzési szakember bemutatta a jelenlévőknek a pályázat keretében biztosított vagyonvédelmi bemutatótáskát. Előadása során felhívta közönsége figyelmét az időskorúak sérelmére elkövetett leggyakoribb bűncselekményekre, és azok elkerülésének lehetőségeire. Ismertette továbbá azokat a legfontosabb mechanikai és elektronikus vagyonvédelmi eszközöket, amelyeket a saját biztonságuk érdekében maguk is beszerezhetnek.

Vagyonvédelmi tanácsok:

 

  • Ha olyan személyek csengetnek fel kaputelefonon, akiket nem ismer, ne engedje be őket! A szolgáltatóknak és a postásnak általában külön kódja van, a betörők azonban előszeretettel alkalmazzák az előbbi módszert arra, hogy feltérképezzék a házat, majd besurranjanak.
  • Ha biztonságosabbá szeretné tenni otthonát, vonjon be a tervezésbe hozzáértő szakembert!
  • Riasztórendszer kiépítésénél érdemes távfelügyeleti bekötést is igényelni.
  • Ha elmegy otthonról, minden nyílászárót zárjon be!
  • A lépcsőházba telepített kamerarendszer több funkciót lát el. Megkönnyíti a rendőrök munkáját az elkövetők felkutatásában, a bűncselekmény bizonyításában, de növeli a lakók, a lépcsőházba látogatók szubjektív biztonságérzetét, valamint a rossz szándékúakat eltántorítja a bűnelkövetéstől.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránst fogtak el Röszkénél

Jogellenesen, hamis személyazonosító igazolvánnyal próbált meg bejutni az országba, a nagy forgalmat kihasználva egy migráns Csongrád megyében. A rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

 

Szlovák-magyar közös járőrszolgálat a Dunán

A Szlovák Országos Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Vízirendészeti Osztály és a Budapesti Rendőr-főkapitányság Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a Duna közös szakaszán együtt láttak el szolgálatot.