Szeptemberben is „Házhoz megyünk!”

2021. 09. 22., sze - 08:33
Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 2021. szeptember 24-én, Szombathelyen várják az érdeklődőket.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának munkatársai Szombathelyen adnak tájékoztatást a Rendőrség vagyonvédelmi programjai, az áldozatvédelem, a családon belüli erőszak, a Rendőrség iskolai bűnmegelőzési programjai, az internetbiztonság, valamint a drogprevenció témakörét illetően.

A rendezvény helyszínén az érdeklődök az állatok védelmével kapcsolatos játékos feladványokat is kitölthetnek, valamint különböző preventív tanácsokat tartalmazó szórólapokat is magukkal vihetnek.

Időpont: 2021. szeptember 24., péntek, 13.00 óra és 17.30 óra között „Házhoz megyünk!” információs pont és lakossági fórum.
Helyszín: Herényiek Háza (Szombathely, Béke tér 7.)

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság az áldozattá válás megelőzésének érdekében az alábbiakra hívja fel a figyelmet!

- Kérjük, hogy ne engedjen be senkit a lakásába, akinek személyazonosságáról nem győződött meg hitelt érdemlően, még akkor sem, ha hivatalos szerv, vagy vállalat képviselőjének mondja magát!

- Amennyiben a hívatlan vendég már akaratuk ellenére belépett az otthonukba, ne hagyják egy pillanatra sem felügyelet nélkül! Amennyiben kellő határozottsággal lépnek fel, meghátrál és távozni fog.

- Amikor a „látogató” távozik, írják fel a gépkocsija rendszámát, színét, típusát!

- Ha mégis megtörtént a lopás, az elkövető által megfogott, használt tárgyakat ne dobják ki, ne mossák le, mert ezek nagy segítséget jelentenek a későbbi nyomozásban!

Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válik, akkor haladéktalanul értesítse a 112-es segélyhívószámon a Rendőrséget!

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Hiába próbálták újraéleszteni

Ráugrott a rendőrautóra, majd rosszul lett az intézkedés közben egy férfi a VIII. kerületben. A rendőrök megpróbálták újraéleszteni, közben mentőt hívtak, de a férfi életét már nem sikerült megmenteni.