Szülői értekezlet és rendhagyó órák az iskolában

2019. 02. 03., v - 09:34
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Magad döntesz! projekt újabb állomásai voltak a bátonyterenyei általános iskolában megtartott foglalkozások.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és Bátonyterenye Város Önkormányzata által közösen kidolgozott Magad döntesz! elnevezésű kábítószer-megelőzési projekt keretén belül a bűnmegelőzési alosztály munkatársai prevenciós foglalkozásokat, tájékoztatókat, előadásokat tartanak valamennyi bátonyterenyei oktatási intézményben.

A programsorozat következő állomása a napokban a bátonyterenyei II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskolában megszervezett összevont szülői értekezlet, illetve rendhagyó osztályfőnöki órák megtartása volt.

.

.

A résztvevő felső tagozatos diákok szülei a függőség kialakulása és jelei témában kaptak tájékoztatást a bűnmegelőzési szakembertől. Az 5. osztályos diákok számára A kábítószer fogyasztás veszélyei címmel megtartott drogprevenciós foglalkozás célja a megfelelő attitűd kialakítása, a NEM-et mondás képességének elérése volt. Ezt elsősorban nem az információk átadásával lehet elérni, hanem a megfelelő készségek fejlesztésével. Cél, hogy a fiatalok ne váljanak kábítószer- fogyasztóvá, és ezt elsősorban ne azért tegyék, mert az veszélyes és büntetendő, hanem értékrendjük, meggyőződésük alapján. Maguk döntenek a visszautasításról, azaz a droghasználat elutasításáról.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.