Szülői értekezlet és rendhagyó órák az iskolában

2019. 02. 03., v - 09:34
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A Magad döntesz! projekt újabb állomásai voltak a bátonyterenyei általános iskolában megtartott foglalkozások.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság és Bátonyterenye Város Önkormányzata által közösen kidolgozott Magad döntesz! elnevezésű kábítószer-megelőzési projekt keretén belül a bűnmegelőzési alosztály munkatársai prevenciós foglalkozásokat, tájékoztatókat, előadásokat tartanak valamennyi bátonyterenyei oktatási intézményben.

A programsorozat következő állomása a napokban a bátonyterenyei II. János Pál Pápa Katolikus Óvoda és Általános Iskolában megszervezett összevont szülői értekezlet, illetve rendhagyó osztályfőnöki órák megtartása volt.

.

.

A résztvevő felső tagozatos diákok szülei a függőség kialakulása és jelei témában kaptak tájékoztatást a bűnmegelőzési szakembertől. Az 5. osztályos diákok számára A kábítószer fogyasztás veszélyei címmel megtartott drogprevenciós foglalkozás célja a megfelelő attitűd kialakítása, a NEM-et mondás képességének elérése volt. Ezt elsősorban nem az információk átadásával lehet elérni, hanem a megfelelő készségek fejlesztésével. Cél, hogy a fiatalok ne váljanak kábítószer- fogyasztóvá, és ezt elsősorban ne azért tegyék, mert az veszélyes és büntetendő, hanem értékrendjük, meggyőződésük alapján. Maguk döntenek a visszautasításról, azaz a droghasználat elutasításáról.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Tispol Seatbelt akció számokban

A rendőrség 2019. március 11-e és március 17-e között európai szintű fokozott ellenőrzést tartott Borsod-Abaúj-Zemlén megyében is.

 

Bujkál

Életveszélyes sérülést szenvedett az a férfi, akit ismerőse sebesített meg Törökszentmiklóson. A rendőrség elfogatóparancsot bocsátott ki a támadó ellen.

 

Marihuána a csomagban

Kábítószer-kereső szolgálati kutya szagolta ki a tiltott szert a csengersimai határátkelőhelyen.

 

Robogók ütköztek

A balesetet okozó járművezetővel szemben az Esztergomi Rendőrkapitányság befejezte a nyomozást.

 

Rabolni akart

A kiskunhalasi rendőrök néhány nap alatt beazonosították és elfogták a rablás kísérlet gyanúsítottját.