Táborozóknak tartottak prevenciós foglalkozást és fegyverzettechnikai bemutatót a győri rendőrök

2020. 06. 27., szo - 08:34
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály és a Győri Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztály Téti Rendőrösének munkatársai, a szabadidő hasznos és biztonságos eltöltéséről beszélgetett a napközis táborban nyaraló gyerekekkel Győrben.

A rendőrség prevenciós szakemberei a Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium nyári napközis táborában tartottak bűnmegelőzési és balesetmegelőzési foglalkozást a gyermekeknek 2020. június 26-án. A résztvevők változatos és érdekes feladatokat megoldva beszélgettek, a jó és a rossz közötti különbségekről, a mindennapi élet, valamint a közlekedés szabályainak fontosságáról, azok betartásáról.

A előadók interaktív foglalkozás keretében hívták fel a résztvevők figyelmét a rájuk leselkedő veszélyekre, valamint jó tanácsokkal látták el a gyerekeket, hogyan kerülhetik el, hogy áldozattá váljanak.

A délelőtt folyamán a táborozók megtekinthették és felpróbálhatták a rendőrök felszerelését, beülhettek a szolgálati gépjárműbe is.

A tartalmas programról senki nem ment haza üres kézzel, a gyerekek bűn- és balesetmegelőzési ajándékokat is kaptak a hasznos tanácsok mellé.


A nyári vakáció alatt nagyon fontos, hogy a gyermekeket felkészítsük a veszélyhelyzetek elkerülésére és kezelésére, ennek érdekében az alábbiakat tanácsoljuk:

 • Magabiztosan tudják megmondani szüleik nevét, telefonszámát, lakcímüket.
 • Idegenekben - még ha kedvesek is - ne bízzanak meg, velük ne menjenek sehová,
  még útbaigazítás céljából sem!
 • Idegentől ne fogadjanak el semmit, még akkor sem, ha azt
  kedvesen kínálják részükre!
 • Mindig a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen keljenek át az úttesten!
 • A gyalogos-átkelőhely előtt álljanak  meg, és mindig nézzenek jobbra-balra-jobbra mielőtt  a  járdáról lelépnek!
 • A közúti közlekedésben csak akkor vegyenek részt, ha a kerékpárjukat menet közben biztonságosan tudják kezelni!
 • A kerékpáros fejvédő sisak ugyan nem kötelező felszerelés, de -  a saját biztonságuk érdekében – szükséges és javasolt viselni a bringázás során

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kocsifeltörők a strandoknál

Balatonfűzfőről érkezett bejelentés a rendőrségre június 27-én arról, hogy délután az egyik helyi strand parkolójában a bejelentő autóját ismeretlen elkövető feltörte, és abból műszaki cikkeket, valamint készpénzt lopott el. Mint kiderült, sorozatbűnözők ténykedtek a környéken.

 

Vizsgán a lovasok

A lovas járőrök tanfolyamán részt vevők elérkeztek a II. vizsgához. A megjelent elöljárók is növelték a vizsga­drukkot: Kuczik János Zoltán dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség (KR) parancsnoka és Nagy György ezredes, a KR Különleges Szolgálatok Igazgatóságának igazgatója. Az átrendelő szervek képviseletében Sipos Gyula vezérőrnagy, a Zala, Vereckei Csaba Iván dandártábornok, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője érkezett.

 

Kiapadhatatlan tűz a tűzszerésznél

A Készenléti Rendőrség Személy- és Objektumvédelmi Igazgatóság Tűzszerész Szolgálat robbanóanyag-kereső kutyavezetői közül az egyetlen női tűzszerész üdítő színfoltja a férfitársaságnak. Ádám Zsófia őrmester korát meghazudtolva sokéves tapasztalatot szerzett a kutyázás terén, a tűzszerészismereteket pedig kiváló rajttal csipegeti fel.

 

Oda-vissza bemérték

Közlekedésrendészeti akciót tartottak a rendőrök Baranyában. Volt olyan, aki kétszer is gyorsan hajtott, amikor a sebességmérő műszer felvételt készített róla.

 

Potyautas egy szerb kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

Piros lámpán és záróvonalon át

Balesetveszélyesen közlekedő, korábbi halálos balesetek helyszínén tilosban előző, útépítésnél forgalmat irányító lámpák piros jelzésén áthaladó autósokkal szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök.