Vigyázzon értékeire utazás közben is!

2018. 07. 10., k - 10:22
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyári idegenforgalmi szezon felélénkülésével az ország átutazó forgalma is megnő, a Pest megyei rendőrök bűnmegelőzési témájú plakátok és szórólapok útján szólítják meg az utazókat.

A gyorsforgalmi úthálózatok mentén a Pest megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai figyelmeztető táblákat helyeznek ki a megye autópálya szakaszain a parkolókba, pihenőhelyekhez, illetve töltőállomásokra annak érdekében, hogy megelőzzék a trükkös lopásokat. Cél továbbá az utazók figyelmének felhívása az esetleges veszélyre, valamint, hogy ennek elkerülése érdekében a védekezés megfelelő formáit válasszák.

A bűnmegelőzési szakemberek figyelmeztetnek, hogy mindig zárjuk be az őrizetlenül hagyott autót, az értékeket lehetőleg ne tegyük látható helyre, illetve ha hosszabb időre, például éjszakára hagyjuk magára a kocsit, minden értékes holmit pakoljunk ki belőle. Aki őrizetlenül hagyja értékei az autójában vagy könnyelműen próbál segíteni a figyelem elterelése érdekében segítségkérést színlelő tolvajoknak, könnyen bűncselekmény áldozatává válhat.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, a csatolt plakátokon további hasznos tájékoztatást is olvashatnak!  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Nem szeretett buszozni

A hódmezővásárhelyi nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy mindszenti férfit, aki eltulajdonított egy kerékpárt a belvárosban. Lopás miatt indult ellene eljárás.

 

Telefont rabolt

A gödöllői rendőrök őrizetbe vették azt a 32 éves férfit, aki kirabolt egy 11 éves fiút Bagon.

 

Spártai 300

Debrecenben került megrendezésre a VIII. Spártai 300 Rendészeti Országos Bajnokság.

 

Hamis bérleteket gyártottak és árultak

Az újpesti nyomozók befejezték annak a négy férfinak az ügyét, akik kilopták az egyik jegyautomatából a hőpapírszalagot, majd az abból készített hamis bérleteket, illetve jegyeket 26 vásárlónak adták el.