Vigyázzon értékeire utazás közben is!

2018. 07. 10., k - 10:22
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyári idegenforgalmi szezon felélénkülésével az ország átutazó forgalma is megnő, a Pest megyei rendőrök bűnmegelőzési témájú plakátok és szórólapok útján szólítják meg az utazókat.

A gyorsforgalmi úthálózatok mentén a Pest megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai figyelmeztető táblákat helyeznek ki a megye autópálya szakaszain a parkolókba, pihenőhelyekhez, illetve töltőállomásokra annak érdekében, hogy megelőzzék a trükkös lopásokat. Cél továbbá az utazók figyelmének felhívása az esetleges veszélyre, valamint, hogy ennek elkerülése érdekében a védekezés megfelelő formáit válasszák.

A bűnmegelőzési szakemberek figyelmeztetnek, hogy mindig zárjuk be az őrizetlenül hagyott autót, az értékeket lehetőleg ne tegyük látható helyre, illetve ha hosszabb időre, például éjszakára hagyjuk magára a kocsit, minden értékes holmit pakoljunk ki belőle. Aki őrizetlenül hagyja értékei az autójában vagy könnyelműen próbál segíteni a figyelem elterelése érdekében segítségkérést színlelő tolvajoknak, könnyen bűncselekmény áldozatává válhat.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, a csatolt plakátokon további hasznos tájékoztatást is olvashatnak!  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Csalás miatt keressük

A soroksári rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.

 

Lopás miatt keressük

A józsefvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.