Vigyázzon értékeire utazás közben is!

2018. 07. 10., k - 10:22
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A nyári idegenforgalmi szezon felélénkülésével az ország átutazó forgalma is megnő, a Pest megyei rendőrök bűnmegelőzési témájú plakátok és szórólapok útján szólítják meg az utazókat.

A gyorsforgalmi úthálózatok mentén a Pest megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai figyelmeztető táblákat helyeznek ki a megye autópálya szakaszain a parkolókba, pihenőhelyekhez, illetve töltőállomásokra annak érdekében, hogy megelőzzék a trükkös lopásokat. Cél továbbá az utazók figyelmének felhívása az esetleges veszélyre, valamint, hogy ennek elkerülése érdekében a védekezés megfelelő formáit válasszák.

A bűnmegelőzési szakemberek figyelmeztetnek, hogy mindig zárjuk be az őrizetlenül hagyott autót, az értékeket lehetőleg ne tegyük látható helyre, illetve ha hosszabb időre, például éjszakára hagyjuk magára a kocsit, minden értékes holmit pakoljunk ki belőle. Aki őrizetlenül hagyja értékei az autójában vagy könnyelműen próbál segíteni a figyelem elterelése érdekében segítségkérést színlelő tolvajoknak, könnyen bűncselekmény áldozatává válhat.

Kérjük, fogadják meg tanácsainkat, a csatolt plakátokon további hasznos tájékoztatást is olvashatnak!  


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Feladta magát

A rendőrségi felhívás hatására önként feladta magát az a férfi, aki társával bántalmazott egy színművészt Budapesten.

 

Balesetet okozott és segítségnyújtás nélkül elhajtott

Súlyosan megsérült egy motor vezetője Békéscsabán. Egy személygépkocsival közlekedő nő nem adott neki elsőbbséget, a férfi ezért hirtelen fékezett és elesett. Az autó vezetője nem állt meg, hanem elhajtott. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

 

Meglőtte a kutyát

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Veszprémi Rendőrkapitányság egy 53 éves férfival szemben.

 

Mogyorókrémre szakosodott

A veszprémi rendőrök üzletszerűen elkövetett lopás vétség elkövetésével gyanúsítanak egy 42 éves szentgáli lakost, aki az elmúlt időszakban több alkalommal lopott édességet, majd értékesítette azokat.

 

Keressük Farkas Stefániát

A mezőkövesdi rendőrök a lakosság segítségét kérik egy 17 éves mezőkeresztesi lány eltűnése ügyében.