Családon belüli erőszak ellen

2015. 02. 16., h - 15:27
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Valentin-napon Debrecenben a rendőrök előadással hívták fel a figyelmet a családon belüli, főleg a nőket érő erőszakra.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály vezetője Dr. Juhász Zoltán 2015. február 14-én tartott előadást a Lépéselőny Egyesület által szervezett rendezvényen. Az egyesület a "One Billion Rising" világméretű mozgalomhoz csatlakozott, amely mára az egész világon elterjedt kezdeményezéssé vált. A kifejezetten Valentin-napra szervezett megmozdulás lényege az volt, hogy felhívják a figyelmet arra, hogy a világon sok nő válik erőszak áldozatává, gyakran saját családján belül. A rendezvény célja az volt, hogy az érintett nők ne féljenek felemelni a hangjukat az erőszak ellen és így hívják fel a figyelmet a problémára.

 

 

Dr. Juhász Zoltán előadásában azt hangsúlyozta, hogy a nők mit tehetnek saját maguk és gyermekeik védelméért. Az alezredes bemutatta azokat a bűncselekmény típusokat, illetve helyzeteket, amelyek rájuk fokozott veszélyt jelenthetnek, illetve arra, hogy áldozattá válásuk esetén mit tehetnek, hová fordulhatnak segítségért.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Okosórát lopott, keressük

A terézvárosi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen férfi azonosításához.

 

Sérülést okozott, keressük

A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik egy férfi azonosításában, aki miután többször megütött és megrúgott egy másik vendéget, távozott egy szegedi szórakozóhelyről.

 

Vonaton megbújt migránsok

Egy gyorsvonat padlásterén megbújva próbált meg jogellenesen bejutni Magyarországra három illegális migráns.

 

Lopás és orgazdaság

A pápai rendőrök négy órán belül azonosították a betörőt és az orgazdát is.