Drogprevenció a nyári táborban

2019. 06. 25., k - 10:49
Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság

A Soproni Rendőrkapitányság bűnmegelőzési szakembere meghívott előadóként hívta fel a gyermekek figyelmét a drogok veszélyeire.

A Logiscool soproni programozó táborában 6-16 éves korosztályú diákok számára tartott drogprevenciós foglalkozást Babelláné Lukács Katalin rendőr őrnagy. Az interaktív előadás zárásaként a táborozók egy online kvíz kitöltésével adhattak számot megszerzett ismereteikről.

A rendőr őrnagy felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy az alkohol és a dohányáruk mellett, a magas koffein tartalmú energiaitalok túlzott fogyasztásával is veszélyeztethetik egészségüket.

Az előadó végül az alábbi hasznos tanácsokkal látta el a fiatalokat:

  • Soha ne próbálják ki a különböző kábítószereket, tudatmódosító anyagokat, mert hatásuk kiszámíthatatlan, és könnyebben válhatnak áldozattá és elkövetővé is, emellett magában hordozza a függőség kialakulásának veszélyét!
  • Mindig olyan társasággal menjenek szórakozni, amelynek tagjaiban megbíznak!
  • Ne hagyják őrizetlenül poharukat, nehogy valamilyen kábító hatású anyagot tegyenek bele!
  • Mondjanak nemet, ha valamilyen tiltott szerrel kínálják őket!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kattant a bilincs

A rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki azt a 19 éves fiút és 23 éves társát, akik a gyanú szerint egy férfit raboltak ki Nagykátán.

 

22/16

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai 21 ittas, és 1 bódult sofőrt szűrtek ki a forgalomból az év második hetében, mielőtt még balesetet okozhattak volna. Ezek közül a hatóság 16 esetben büntetőeljárást kezdeményezett.

 

Fogyasztói figyelmeztető felhívás

A Megatresk Explo és Megatresk Extra tűzijátékok hibás címkézés miatt félrevezethetik a felhasználókat, ezért komoly sérüléseket okozhatnak.

 

Megtalálták

Pilisvörösvári rendőrök, solymári polgárőrök és önkéntes tűzoltók keresték az eltűnt fiatal nőt.