Az idős emberek védelmében

2019. 02. 03., v - 19:03
Zala Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a vagyonbiztonságról és az áldozatvédelemről beszélgettek a 65 év feletti lenti lakosokkal.

A Lenti Rendőrkapitányság munkatársai a polgárőrök kezdeményezésére tájékoztató előadást tartottak 2019. február 2-án 17 órakor a Lenti – Bárszentmihályfa városrészben élő 65 év feletti lakosoknak.

A rendőrök az idős emberek vagyonbiztonságának, önvédelmi reflexeinek növelése mellett, a telefonos csalások megelőzési lehetőségeire is felhívták a figyelmet. A megelőzési szakemberek hasznos tanácsokkal is ellátták a szépkorúakat, valamint tájékoztató kiadványokat adtak át részükre.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat adja:

  • Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, mert ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják!
  • Ne bízzanak meg a telefonon vagy személyesen váratlanul jelentkező idegenekben!
  • Ha gyanús telefonhívást kapnak, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot unokájukkal, hozzátartozójukkal, mert ezzel tudják ellenőrizni a hívás valódiságtartalmát!
  • Soha ne adjanak át pénzt, vagy más értéket idegenek számára!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kábelt loptak, őrizetben vannak

A Békés megyei rendőrök elfogtak három férfit, akik a gyanú szerint több ezer méternyi kábelt loptak el Mezőkovácsházán és a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön.

 

Játékos formában oktattak

Két kéz, két láb, két keréken címmel tartott rendezvényt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) Újszilváson április 25-én.

 

Háromgenerációs rendőrcsalád

Többgenerációs rendőrcsaládból származik, ezért Kovács Attila nem is gondolt más szakmára, csak a rendőrségre, amikor pályát választott.