Bűnmegelőzés a nyugdíjas klubban

2021. 09. 17., p - 10:15
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság megelőzési előadója a vörösberényi Nyugdíjas Klubban tartott bűnmegelőzési és vagyonvédelmi témájú előadást 2021. szeptember 15-én Balatonalmádiban.

Az interaktív előadáson az érdeklődők a nyugdíjas korosztályt érintő leggyakoribb bűncselekmények megelőzésének lehetőségeivel ismerkedhettek meg. A prevenciós szakember tájékoztatást adott lakásbetörések, trükkös lopások, a házalók által elkövetett csalások elleni védekezés, valamint az áldozatvédelem lehetőségeiről. A témához kapcsolódóan több bűnmegelőzési kisfilm is levetítésre került.

 

A Balatonalmádi Rendőrkapitányság a következő ajánlásokat adja a nyugdíjas korosztály számára:

-Soha ne nyisson ajtót idegennek, ismeretlen személynek!

-Ajtaját lássa el biztonsági zárral, szereltessen fel biztonsági láncot!

-Ne bízzon meg ismeretlen személyben, akkor sem, ha kedvesnek és jó modorúnak tűnik!

-Ne hagyja nyitva kapuját, házát, lakásának ajtaját, még akkor sem, ha az udvarban tartózkodik, mert oda bárki bemehet!

-A kapujának, házának, lakásának kulcsát ne tegye a lábtörlő, illetve virágcserép alá! Ha elmegy otthonról, a kulcsot vigye magával!

-Ha több napra elutazik, bízzon meg valakit a lakása, háza szemmel tartásával, és a levélszekrény ürítésével!

-Ha gyanúsnak tűnő telefonhívást kapnak valakitől, aki rokonnak adja ki magát, és pénzt kér, ellenőrizzék vissza egy telefonhívással, hogy az a rokon tényleg bajba került-e, és tényleg segítségre van-e szüksége. Szóljon más rokonnak is, egyedül soha ne döntsön, és soha ne adjon át készpénzt idegennek!

-Amennyiben mégis bűncselekmény áldozatává válna, kérjük azonnal értesítse a rendőrséget - a bárhonnan ingyenesen hívható - 112-es segélykérő számon!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőri intézkedés a fővárosban

Az egyik internetes hírportál videóján látható intézkedés nem függ össze az ’56-os megemlékezéssel. A rendőrök azért bilincselték meg férfit, mert előzőleg megütött egy padon ülő másik embert.

 

A rendőrség a lakosság segítségét kéri

A Siófoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya segítségnyújtás elmulasztása miatt 14060/1359/2021. bűnügyi számon ismeretlen tettes ellen folytat eljárást.

 

Ellopta majd visszavitte

A komáromi rendőrök gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves bábolnai férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy teherautót, és még kábítószert is fogyasztott.

 

Segítsen azonosítani!

Kifizetetlen telefonnal távozott egy boltból, a szentendrei nyomozók várják az információkat!