Fontos a megelőzés

2018. 01. 23., k - 15:47
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök már az idén is bűnmegelőzési előadást tartottak a mátranováki nőklubban.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei ebben az évben is meghívást kaptak a mátranováki nőklub tagjaitól. Az évek óta jól működő közösség nem csupán a különböző témák iránti érdeklődés, hanem az összetartó, egymást segítő közösség okán érezheti magát biztonságban. A 2018. január 22-én tartott előadás témája a családon belüli erőszak, az ahhoz vezető okok és az ehhez kapcsolódó következmények. Az előadó nem a bűncselekmények jellemzőire helyezte a hangsúlyt, hanem a megelőzés lehetőségeire. Maga az előadás nem elegendő az önvédelmi készség javulásához, a megelőzés hatékonnyá válásához elengedhetetlen a tagok további személyes találkozója és ismereteik egymással való megosztása.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Halálos vonatgázolás Szegeden

Egy személyvonat egy gyalogost sodort el Szeged belterületén, a Szabadkai úti vasúti átjáróban. A férfi a helyszínen meghalt. A helyszínelés idejére az érintett szakaszon teljes útlezárás van érvényben és a vasúti forgalom is szünetel.

 

Magyar és cseh teherautóban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba nyolc migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Hat illegális migráns egy cseh kamionban

Egy tehergépkocsi ellenőrzése során hat határsértőt találtak megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el.

 

Személyvonaton bújt meg

Egy vonat ülése alatt megbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra egy illegális migráns.