Idősek védelmében

2018. 11. 14., sze - 09:33
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

A monori rendőrök bűnmegelőzési tanácsokat adtak időseknek.

A Monori Rendőrkapitányság munkatársai az „unokázós” trükkös lopások és a telefonos csalások visszaszorítása érdekében 2018. november 11-én Monoron az utcán szólították meg az időskorú embereket.

Az egyenruhások felhívták a monori szépkorúak figyelmét az őket veszélyeztető bűncselekményekre, hasznos megelőző tanácsokkal látták el őket és tájékoztató kiadványokat adtak át részükre.

"

A megelőzési szakemberek felhívták az idősek figyelmét arra, hogy a gyanús éjszakai telefon esetében kételkedjenek, kérdezzenek, igyekezzenek minden lehetséges eszközzel meggyőződni a hallottak valóságtartalmáról, értesítsék a rendőrséget, ha feltételezhető, hogy csaló van a telefon másik végén.

"

A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat adja:

  • Ne beszéljenek idegenek előtt, nyilvános helyen magánügyeikről, ezeket az információkat a bűnelkövetők felhasználhatják.
  • Ne bízzanak meg a váratlanul telefonon vagy személyesen jelentkező idegenekben!
  • Ha gyanús telefonhívást kapnak, haladéktalanul vegyék fel a kapcsolatot unokájukkal, hozzátartozójukkal, mert ezzel tudják ellenőrizni a hívás valódiságtartalmát.
  • Soha ne adjanak át pénzt, vagy más értéket idegenek számára!
  • Bűncselekmény gyanúja esetén értesítsék a rendőrséget!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ittasság a gyanú

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte a vizsgálatát azoknak az ügyeknek, amelyeket hat járművezetővel szemben folytatott.