Szépkorúak biztonságáért

2018. 02. 08., cs - 14:54
Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a „Biztonságban és egészségben” című program keretében tartottak prevenciós előadást 2018. február 7-én a kaposvári nyugdíjasok egyesületének.

A szakemberek a jellemzően ezen korosztály sérelmére elkövetett bűncselekményeket bemutatva hívták fel az idősek figyelmét, hogyan ne váljanak áldozattá, és többek között az internethasználat legfontosabb szabályairól is előadást tartottak számukra. A tematikus program részeként a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály képviselői az egészség megőrzése érdekében a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságát hangsúlyozták.

Az előadók az alábbi alapvető és fontos bűnmegelőzési tanácsokat ajánlják: 

  • Fontos, hogy ne engedjenek be idegeneket az otthonukba!
  • A hivatalos személyek mindig fényképes igazolványt tartanak maguknál. Ha kételkednek az igazolvány hitelességében, kérjenek segítséget rokontól vagy a lakókörnyezettől!
  • Idegeneknek soha ne mutassák meg, hogy hol tartanak készpénzt az ingatlanban!   

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Díjkitűzés visszavonása

Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetője visszavonja a 01321/201/2008. bűnügyi számú ügyben tett díjkitűzést.

 

Lezárt ügyek: Lassíts, ha vasúti átjáró következik

Vádemelési javaslattal élt az Ózdi Rendőrkapitányság egy putnoki férfival szemben, aki járművének sebességét helytelenül megválasztva a 26-os számú főúton, egy vasúti átjáró sorompó-rúdjának ütközött.

 

Elfogták a garázdákat

A kapuvári járőrök elfogtak két fiatalt, akik megrongáltak egy buszmegállót Gyórón.

 

Baleset történt Nagyhalászban

A rendőrök a baleset helyszínelésének idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták, a forgalmat a környező mellékutcákra terelik.