Új kortárssegítők felkészítése

2018. 11. 10., szo - 11:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Tovább bővült az idős bűnmegelőzési kortárssegítő programban részt vevő segítők száma Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Veszprém Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztályával és a jelentősebb megyei idős szervezetekkel közösen országosan is újszerű programként 2011-ben indította el a megyében az idős bűnmegelőzési kortárssegítő programot. Ennek lényege, hogy maguk az érintettek az aktivitásuk, a helyi közösségben betöltött szerepük alapján látnak el feladatokat kortársaik között az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésével kapcsolatosan.

A programban jelenleg mintegy 149 idős kortárssegítő vesz részt. Az utánpótlásra kiemelt hangsúlyt fektet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, melynek köszönhetően az új kortárssegítők száma folyamatosan bővül. Az új belépőket a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai felkészítik, részükre kiadványokat adnak át, majd utánképzésben is részesítik őket és figyelemmel kísérik munkájukat.

Az Ajkai Rendőrkapitányság megelőzési előadójának segítségével a közelmúltban 12 új idős bűnmegelőzési kortárssegítő csatlakozott a programhoz. A „Fókuszban a biztonság” projekt keretében részükre 2018. november 8-án tartottak képzést a rendőrök, melynek során a szóbeli tájékoztatás mellett a Bűnmegelőzési Osztály által összeállított szakmai kézikönyvet is kaptak a segítők. A kiadvány könnyen érthető, a témával kapcsolatos ismereteket, illetve egyedi élethelyzeteken alapuló, előre megfogalmazott prevenciós tanácsokat is tartalmaz.

oktatás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Embercsempész Röszkén

Embercsempészés miatt indult eljárás egy holland állampolgárságú férfi ellen, aki tizenöt iraki állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.