Új kortárssegítők felkészítése

2018. 11. 10., szo - 11:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Tovább bővült az idős bűnmegelőzési kortárssegítő programban részt vevő segítők száma Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Veszprém Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztályával és a jelentősebb megyei idős szervezetekkel közösen országosan is újszerű programként 2011-ben indította el a megyében az idős bűnmegelőzési kortárssegítő programot. Ennek lényege, hogy maguk az érintettek az aktivitásuk, a helyi közösségben betöltött szerepük alapján látnak el feladatokat kortársaik között az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésével kapcsolatosan.

A programban jelenleg mintegy 149 idős kortárssegítő vesz részt. Az utánpótlásra kiemelt hangsúlyt fektet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, melynek köszönhetően az új kortárssegítők száma folyamatosan bővül. Az új belépőket a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai felkészítik, részükre kiadványokat adnak át, majd utánképzésben is részesítik őket és figyelemmel kísérik munkájukat.

Az Ajkai Rendőrkapitányság megelőzési előadójának segítségével a közelmúltban 12 új idős bűnmegelőzési kortárssegítő csatlakozott a programhoz. A „Fókuszban a biztonság” projekt keretében részükre 2018. november 8-án tartottak képzést a rendőrök, melynek során a szóbeli tájékoztatás mellett a Bűnmegelőzési Osztály által összeállított szakmai kézikönyvet is kaptak a segítők. A kiadvány könnyen érthető, a témával kapcsolatos ismereteket, illetve egyedi élethelyzeteken alapuló, előre megfogalmazott prevenciós tanácsokat is tartalmaz.

oktatás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Fegyelmi

Budapest rendőrfőkapitánya vizsgálatot rendelt el, mert egy bejelentésre nem megfelelően reagált a Tevékenység-irányítási központ munkatársa.

 

Ököllel ütötte a gyermeket

Súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt fogtak el a győri rendőrök egy helybéli férfit.