Új kortárssegítők felkészítése

2018. 11. 10., szo - 11:35
Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság

Tovább bővült az idős bűnmegelőzési kortárssegítő programban részt vevő segítők száma Veszprém megyében.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a Veszprém Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály Igazságügyi Osztályával és a jelentősebb megyei idős szervezetekkel közösen országosan is újszerű programként 2011-ben indította el a megyében az idős bűnmegelőzési kortárssegítő programot. Ennek lényege, hogy maguk az érintettek az aktivitásuk, a helyi közösségben betöltött szerepük alapján látnak el feladatokat kortársaik között az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények megelőzésével kapcsolatosan.

A programban jelenleg mintegy 149 idős kortárssegítő vesz részt. Az utánpótlásra kiemelt hangsúlyt fektet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság, melynek köszönhetően az új kortárssegítők száma folyamatosan bővül. Az új belépőket a Bűnmegelőzési Osztály munkatársai felkészítik, részükre kiadványokat adnak át, majd utánképzésben is részesítik őket és figyelemmel kísérik munkájukat.

Az Ajkai Rendőrkapitányság megelőzési előadójának segítségével a közelmúltban 12 új idős bűnmegelőzési kortárssegítő csatlakozott a programhoz. A „Fókuszban a biztonság” projekt keretében részükre 2018. november 8-án tartottak képzést a rendőrök, melynek során a szóbeli tájékoztatás mellett a Bűnmegelőzési Osztály által összeállított szakmai kézikönyvet is kaptak a segítők. A kiadvány könnyen érthető, a témával kapcsolatos ismereteket, illetve egyedi élethelyzeteken alapuló, előre megfogalmazott prevenciós tanácsokat is tartalmaz.

oktatás


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Anya és fia rabolt pénzt az idős férfitól

Rablás miatt indult büntetőeljárás egy 50 éves badacsonytördemici nő és 16 éves fia ellen, a Tapolcai Rendőrkapitányság befejezte az ügyben folytatott vizsgálatot.

 

Szemeteskukát dobáltak

A tiszakécskei nyomozók alig egy héten belül másodjára vették őrizetbe a tegnapi garázdaság egyik gyanúsítottját.

 

Kamionokban bújtak meg

Tompánál két tehergépjármű rakterében elbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két migráns csoport.

 

Két helyszín, két súlyos sérült

Gyulán egy kerékpárosnak, Orosházán egy kerékpárját toló gyalogosnak ütközött teherautó. A baleseteket a gyanú szerint mindkét esetben a tehergépkocsi-vezetők okozták. A rendőrség az ügyek vizsgálatát befejezte.