A biztonság az első!

2020. 07. 08., sze - 13:33
Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Táborozó gyermekek részére tartott emlékezetes bűn-és baleset-megelőzési foglalkozást a Bicskei Rendőrkapitányság prevenciós előadója Újbarokon és Bicskén.

A nyári szünidőben jelentősen megnövekszik a gyermekek veszélyeztetettsége. Ez egyaránt igaz a közlekedési, az otthoni és az egyéb balesetekre, de akár az áldozattá válásukra is. Lényeges, hogy minél korábban felhívjuk a fiatalok figyelmét a lehetséges problémákra, kockázatokra, hogy azokat időben felismerjék, ezáltal könnyebben kezelhetővé, esetleg elkerülhetővé váljanak.

Csillag - Simon Katalin rendőr főtörzsőrmester, a Bicskei Rendőrkapitányság munkatársa 2020. július 7-én a Bicskei Rendőrkapitányság épületében, valamint Újbarokon tartott tanulságos és izgalmas programot táborozó fiatalok részére. A gyermekek a rendőrkapitányság megelőzési előadójával beszélgettek személyes biztonságuk és értékeik védelméről, a kábítószerfogyasztás veszélyeiről, illetve következményeiről, a 112-es segélyhívó helyes használatáról, emellett közelről is megismerkedhettek a rendőrök felszereléseivel, beülhettek egy rendőrautóba, majd a program zárásaként saját tenyerükről készített lenyomatot vihettek magukkal emlékül.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionban bújtak meg a határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Egy határsértő Röszkénél

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba egy migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik.

 

A járda nem a kerékpárosoké!

A múlt héten végrehajtott ellenőrzés tapasztalatai azt mutatják, hogy Kaposváron a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal, illetőleg azokat szándékosan hágják át.

 

Gyászhír

Életének 73. évében elhunyt Kopasz Árpád nyugállományú rendőr dandártábornok.

 

Kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfiak őrizetben

A békéscsabai rendőrök Békésen elfogtak két férfit, miután egyikük egy szatyorban közel fél kilogramm kábítószer gyanúját keltő növényi törmeléket adott át a másiknak. Órákkal később a békési rendőrök egy harmadik férfit is előállítottak, aki a gyanú szerint vásárolt a párostól, majd az anyagot továbbértékesítette.