ELLEN-SZER program a százhalombattai szakközépiskolában

2018. 03. 14., sze - 15:15
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Pedagógusok részére tartottak bűnmegelőzési előadást az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai.

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, Szatmáriné Berczi Dolóresz c. r. százados és a százhalombattai körzeti megbízott, Majoros Marcell r. főtörzsőrmester 2018. március 12-én a százhalombattai Széchényi István Szakgimnázium és Gimnázium pedagógusainak tartott előadást.

Az országos kezdeményezésű ELLEN-SZER középiskolai bűnmegelőzési programhoz az intézmény 2018/2019. tanévben fog csatlakozni, amelynek keretében a diákok – a korosztályukat érintő – bűnmegelőzési témaköröket dolgoznak fel szakemberek segítségével.

A március 12-ei fórumon a pedagógusok megismerhették az országos program tematikáját, valamint oktatási módszerét.

Az Érdi Rendőrkapitányság munkatársai a tanév során felhívják a fiatalok figyelmét a kibertérben rájuk leselkedő kockázatokra, a mindennapi életükben előforduló veszélyekre, az erőszak és az agresszió kezelésének módjára, a vagyonbiztonság fontosságára és a tudatmódosító szerek káros hatásaira egyaránt.

A program célja a tanulók önálló gondolkodásának és döntési képességének fejlesztése, egyéni cselekedetük következményeiként a felelősségvállalás hangsúlyozása és az értékrendjük formálása.

A foglalkozásokon elsajátított új ismeretek birtokában a fiataloknak lehetőségük lesz az áldozattá válás elkerülésére.

A rendezvényen a témával kapcsolatban - többek között - az alábbi bűnmegelőzési tanácsokat ajánlja a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság:

  • Tudj nemet mondani arra, ha barátaid alkohollal, vagy cigarettával kínálnak!
  • Nem attól lesz valaki felnőtt, ha legális vagy illegális drogokat fogyaszt.
  • A droghasználat során minden esetben kialakul a függőség a szerrel kapcsolatban, ezért a legjobb, ha nem is próbálod ki azokat.
  • A kínálásra mondj nemet és egyben javasolj egy másik lehetőséget a szabadidő hasznosabb eltöltésére!

"


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionokban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Idős férfit rabolt ki

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy helybélit, aki a gyanú szerint meg is akarta rúgni azt a 75 éves férfit, akitől erőszakkal vette el a táskáját.

 

Vámáru helyett illegális migráns

Embercsempészés miatt indult eljárás egy osztrák férfi ellen, aki egy török állampolgárt próbált meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.

 

Pénztárcát lopott

A mosonmagyaróvári rendőrök rövid időn belül elfogták a férfit, aki kihallgatása során további bűncselekmény elkövetését is beismerte.