Közös bemutató Kunbaján

2019. 11. 27., sze - 09:12
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Különböző hivatások egyenruhásai látogattak el a kunbajai iskolába.

Kunbaján a helyi általános iskolában pályaorientációs napot rendeztek. A délelőtt során a Bajai Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság és a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség rendőrei, továbbá a Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság, a Bácsalmási Mentőállomás, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai előadásaikkal, látványos és olykor izgalmas bemutatójukkal hívták fel a figyelmet a rendőrség, valamint a társszervek munkájára, erősítve a fiatalokban az egyenruhás szolgálatok iránti bizalmat.

 

A diákok kisebb csoportokat alkotva látogatták meg az egyes helyszíneket, így interaktív bűn- és baleset-megelőzési előadásokon vehettek részt, rendőrségi és pénzügyőri szolgálati kutyás bemutatót láthattak. A fiatalok megismerkedhettek a készenléti rendőrségnél található egyes technikai eszközökkel és csapatszolgálati felszerelésekkel. Az egyenruhások speciális fegyvereket, eszközöket mutattak be, valamit egy rövid bemutatót tartottak a testpáncél által nyújtott védelemről. A Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság jóvoltából a gyerekek egy teljesen felszerelt szerkocsit láthattak és próbálhatták ki azokat a mentéstechnikai eszközöket, amikkel egy tűzoltóautó rendelkezik. A bácsalmási mentőápolók pedig újraélesztési tanácsokkal látta el a diákokat.

 

A rendkívül tartalmas és egyben szórakoztató órákat követően a kunbajai fiatalok élményekkel gazdagon köszöntek el az egyenruhásoktól.      


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Bódult állapotban vezetett

A Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság járőrei Alsóregmecen egy férfit szűrtek ki a közúti forgalomból, aki bódult állapotban vezette járművét.

 

A lakásban érték tetten a tolvajt

A Szikszói Rendőrőrs munkatársai elfogták azt a férfit, aki alsóvadászon több családi házból és azok melléképületeiből lopott el különböző tárgyakat.