Közös bemutató Kunbaján

2019. 11. 27., sze - 09:12
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Különböző hivatások egyenruhásai látogattak el a kunbajai iskolába.

Kunbaján a helyi általános iskolában pályaorientációs napot rendeztek. A délelőtt során a Bajai Rendőrkapitányság, a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság és a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség rendőrei, továbbá a Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság, a Bácsalmási Mentőállomás, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai előadásaikkal, látványos és olykor izgalmas bemutatójukkal hívták fel a figyelmet a rendőrség, valamint a társszervek munkájára, erősítve a fiatalokban az egyenruhás szolgálatok iránti bizalmat.

 

A diákok kisebb csoportokat alkotva látogatták meg az egyes helyszíneket, így interaktív bűn- és baleset-megelőzési előadásokon vehettek részt, rendőrségi és pénzügyőri szolgálati kutyás bemutatót láthattak. A fiatalok megismerkedhettek a készenléti rendőrségnél található egyes technikai eszközökkel és csapatszolgálati felszerelésekkel. Az egyenruhások speciális fegyvereket, eszközöket mutattak be, valamit egy rövid bemutatót tartottak a testpáncél által nyújtott védelemről. A Bácsalmási Önkéntes Tűzoltóság jóvoltából a gyerekek egy teljesen felszerelt szerkocsit láthattak és próbálhatták ki azokat a mentéstechnikai eszközöket, amikkel egy tűzoltóautó rendelkezik. A bácsalmási mentőápolók pedig újraélesztési tanácsokkal látta el a diákokat.

 

A rendkívül tartalmas és egyben szórakoztató órákat követően a kunbajai fiatalok élményekkel gazdagon köszöntek el az egyenruhásoktól.      


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Rendőrök adták a vérüket

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatásos és rendvédelmi igazgatási alkalmazott állománya 58 és fél liter vért adott, amivel szükség esetén közel 400 ember élete is megmenthető.

 

Négy határsértő egy román autóban

Békés megyében állítottak le a rendőrök egy személyautót, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utazók nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és utasait is előállították.