Közös munkával a megelőzés érdekében

2018. 01. 28., v - 10:10
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Törökbálinti diákoknak tartottak prevenciós előadásokat az Érdi Rendőrkapitányság szakemberei.

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, valamint a Törökbálinti Rendőrőrs körzeti megbízottja, Kovács Csaba r. főtörzsőrmester 2018. január 26-án bűnmegelőzési előadást és foglalkozást tartottak Törökbálint két általános iskolájában. A körzeti megbízott a Zimándy Ignác Általános Iskola „Iskola Rendőre” is egyben, ezért a gyerekek jól ismerik őt, nyitottak és tevékenyek voltak az interaktív programon.   

Az előadáson a tanulók az ifjúkori bűnözésről, a leggyakoribb bűncselekményekről, az áldozattá- és a bűnelkövetővé válás megelőzési lehetőségeiről hallhattak, hol húzódik a határ a gyerekes csíny és a bűncselekmény között. Szóba került a túlzásba vitt játékok veszélye, ezen felül a személyeskedő, rosszindulatú kiközösítésről és e cselekmények káros következményeiről is beszélgettek a rendőrök a diákokkal.

Egy történet feldolgozása útján a gyerekek lehetőséget kaptak felelős döntések meghozatalára, majd a közös munka eredményeként megtapasztalhatták, hogy az egyes döntéseknek milyen következményei lehetnek. A gyerekek megértették, hogy egy-egy rosszul sikerült döntés esetén sem maradnak egyedül, van kihez fordulniuk segítségért.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.