Közös munkával a megelőzés érdekében

2018. 01. 28., v - 10:10
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Törökbálinti diákoknak tartottak prevenciós előadásokat az Érdi Rendőrkapitányság szakemberei.

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, valamint a Törökbálinti Rendőrőrs körzeti megbízottja, Kovács Csaba r. főtörzsőrmester 2018. január 26-án bűnmegelőzési előadást és foglalkozást tartottak Törökbálint két általános iskolájában. A körzeti megbízott a Zimándy Ignác Általános Iskola „Iskola Rendőre” is egyben, ezért a gyerekek jól ismerik őt, nyitottak és tevékenyek voltak az interaktív programon.   

Az előadáson a tanulók az ifjúkori bűnözésről, a leggyakoribb bűncselekményekről, az áldozattá- és a bűnelkövetővé válás megelőzési lehetőségeiről hallhattak, hol húzódik a határ a gyerekes csíny és a bűncselekmény között. Szóba került a túlzásba vitt játékok veszélye, ezen felül a személyeskedő, rosszindulatú kiközösítésről és e cselekmények káros következményeiről is beszélgettek a rendőrök a diákokkal.

Egy történet feldolgozása útján a gyerekek lehetőséget kaptak felelős döntések meghozatalára, majd a közös munka eredményeként megtapasztalhatták, hogy az egyes döntéseknek milyen következményei lehetnek. A gyerekek megértették, hogy egy-egy rosszul sikerült döntés esetén sem maradnak egyedül, van kihez fordulniuk segítségért.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: