Közös munkával a megelőzés érdekében

2018. 01. 28., v - 10:10
Pest Megyei Rendőr-főkapitányság

Törökbálinti diákoknak tartottak prevenciós előadásokat az Érdi Rendőrkapitányság szakemberei.

Az Érdi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, valamint a Törökbálinti Rendőrőrs körzeti megbízottja, Kovács Csaba r. főtörzsőrmester 2018. január 26-án bűnmegelőzési előadást és foglalkozást tartottak Törökbálint két általános iskolájában. A körzeti megbízott a Zimándy Ignác Általános Iskola „Iskola Rendőre” is egyben, ezért a gyerekek jól ismerik őt, nyitottak és tevékenyek voltak az interaktív programon.   

Az előadáson a tanulók az ifjúkori bűnözésről, a leggyakoribb bűncselekményekről, az áldozattá- és a bűnelkövetővé válás megelőzési lehetőségeiről hallhattak, hol húzódik a határ a gyerekes csíny és a bűncselekmény között. Szóba került a túlzásba vitt játékok veszélye, ezen felül a személyeskedő, rosszindulatú kiközösítésről és e cselekmények káros következményeiről is beszélgettek a rendőrök a diákokkal.

Egy történet feldolgozása útján a gyerekek lehetőséget kaptak felelős döntések meghozatalára, majd a közös munka eredményeként megtapasztalhatták, hogy az egyes döntéseknek milyen következményei lehetnek. A gyerekek megértették, hogy egy-egy rosszul sikerült döntés esetén sem maradnak egyedül, van kihez fordulniuk segítségért.

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Felhívás

További sértettek jelentkezését várja a rendőrség egy csalással összefüggésben.

 

Baleset az M7-es autópályán

Három gépjármű egymásnak ütközött Martonvásár térségében, ezért a Balaton felé vezető oldalon csak a külső sáv járható.

 

Elfogták őket

Az összehangolt rendőri intézkedéseknek köszönhetően több kerékpártolvaj is rendőrkézre került Törökszentmiklóson.

 

Lopás miatt keressük

A kőbányai rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.