Police Coffee Kiskunmajsán

2019. 11. 13., sze - 08:15
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

A kiskunhalasi rendőrök a felső tagozatos diákokhoz látogattak el, akik érdeklődve hallgatták a különböző előadásokat, és örömmel – interaktív módon – vettek részt a problémakörök feldolgozásában.

 

A kiskunmajsai Arany János Általános Iskola volt 2019. november 11-én a Bács-Kiskun megyei Police Coffee következő állomása. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetője – dr. Vaslóczki Ferenc rendőr alezredes – és munkatársai a felső tagozatos diákokkal beszélgettek el különböző bűnmegelőzési témákról.

A fórum lehetőséget nyújtott arra, hogy a fiatalokat jelenleg leginkább érintő, aktuális problémákat vitassák meg, miközben a szakemberek hangsúlyozták a megelőzés szerepét, fontosságát.

A kiskamaszok néhány fős csoportokat alkotva, közösen „együtt gondolkodva” beszélgettek a kábítószer kérdéseiről. Szóba került a függőség kialakulása, az ezzel kapcsolatos egészségügyi segítség kérésének lehetősége, illetve a legfontosabb: a „hogyan mondjunk nemet” kérdéskör is.

A gyerekek betekintést nyerhettek a büntetőjog problematikájába is. Szó esett a bűnözésről, az áldozattá válás megelőzésének lehetőségeiről, illetve arról, hogy aki sértetté vált, hogyan és milyen módon kérhet segítséget. Az előadók kiemelték a segélyhívó telefonszámok szerepét, illetve azt, hogy egy bűncselekmény áldozata elsősorban ne a közösségi oldalakon kérjen segítséget, hanem a rendőrséghez forduljon panaszával. 

 

Az alábbi, speciális telefonszámok célzott és jogszerű használatával lehet segítséget kérni:

  • Európai Egységes Segélyhívószám: 112
  • Telefontanú: 06/80-555-111

 

 

 


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kutyatámadás Hernádkércsen

Nagytestű kutya támadt rá Hernádkércsen egy idős nőre. A rendőrség eljárást indított az állat gazdájával szemben.

 

Tisztelgés a tiszteknek

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának 102 hallgatója ünnepélyes keretek között, a Szent Korona másolata és a történelmi zászlók előtt tett tiszti esküt június 27-én délelőtt a budai Várban, a Kapisztrán téren.

 

Közúti veszélyeztetés szemtanúit keresik a bonyhádi rendőrök

Egy budapesti nő a 6-os számú főúton Pécsvárad és Bonyhád között 2020. május 17-én reggel hat óra körül – vélhetően drog hatása alatt – folyamatosan másokat veszélyeztetve közlekedett. Várjuk azok jelentkezését, akik a fenti időszakban közlekedésük során találkoztak a videófelvételen látható Audival!

 

Embercsempészés Röszkén

Embercsempészés és közokirat-hamisítás miatt indult eljárás egy magyar férfi ellen, aki egy koszovói állampolgárt próbált meg Magyarországra beutaztatni Röszkénél.