VII. SZIRENA

2017. 12. 15., p - 11:02
Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Az Ózdi Rendőrkapitányság hetedik alkalommal rendezte meg bűn- és baleset-megelőzési napját.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több rendőrkapitányságon – köztük 2008-tól Ózdon is – már több éve jó eredménnyel működik az „Egy iskola egy rendőr” elnevezésű program, amelynek alapvető célja az iskolások balesetmentes közlekedésének elősegítése, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők megszüntetése és a rendőrséggel való jó kapcsolat kialakítása.

Az immár hetedik alkalommal megtartott rendezvénynek 2017. december 14-én az Ózdi Művelődési Intézmények Színházterme adott otthont, ahol mintegy 500 fő diák volt jelen.

Az ifjúság a nap folyamán „VII. SZIRENA, avagy ismét szolgálatban az iskola rendőre napján” címmel több „életképet” tekinthetett meg a színházban. A látott szituációkat szakemberek értékelték. Ezt követően interaktív formában hasznos bűn- és baleset-megelőzési tanácsokat kaptak a fiatalok az áldozattá válásuk elkerülése érdekében.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Késsel, ököllel

A rendőrök elfogták azt a három férfit, akik Debrecenben verekedtek össze.

 

Betört kirakat

Nemcsak a lopással gyanúsítható kecskeméti férfit, hanem az orgazdát is elfogták egy nap alatt a rendőrök.

 

Körözött Toyota hamis alvázszámmal

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött személyautót foglaltak le Csongrád megyében. A sofőrrel szemben egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult eljárás.

 

Személyvonaton bújt meg

Egy vonat hálófülkéjében megbújva, jogellenesen próbált meg bejutni Magyarországra egy illegális migráns.