Házhoz mentek Törökszentmiklóson

2020. 06. 11., cs - 10:14
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A városban folytatódtak a rendőrség aktuális prevenciós programjai.

Az Országos Rendőr-főkapitányság 2015. őszén „Házhoz megyünk” címmel indított kampányt hazánk vagyonbiztonságának erősítése céljából, a lakosság szubjektív biztonságérzetét leginkább befolyásoló lopás bűncselekmények megelőzésére. A program 2020. évben is tovább folytatódik. Az országos kampánysorozat fő célja, hogy az állampolgárokat használható bűnmegelőzési tanácsokkal lássák el, ezáltal növelve szubjektív biztonságérzetüket. A programban – az eddigiekhez hasonlóan – a rendőrség mellett részt vesznek az érintett önkormányzatok, a helyi polgárőrség, az Aegon Magyarország Általános Biztosító Zrt. és a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara területi képviselői, szakemberei.

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója és a helyi polgárőrség képviselője 2020. június 10-én 8 órától 11 óráig a helyi piacon várta az érdeklődőket.

A piacon vásárlók - mintegy 50 fő - érdeklődve keresték fel az információs pontot és tették fel kérdéseiket, valamint egy kerékpárt hoztak regisztrálásra.

Ne váljon áldozattá! Fogadja meg rendőrség bűnmegelőzési tanácsait!

  • Aki vásárolni, ügyet intézni megy, sehol ne hagyja - még rövid időre sem - lezáratlanul a kerékpárját!
  • Használjon jó minőségű zárat, és a kerékpár kormányán, kosarában ne hagyjon táskát, telefont, pénztárcát!
  • Kerékpárját lehetőség szerint korláthoz, oszlophoz lakatolja!
  • Miközben vásárol, ne tegye le a táskáját, pénztárcáját sehova, mert könnyen elvihetik azokat. Pénztárcáját, bankkártyáját, mobiltelefonját és egyéb értékeit tegye biztonságos helyre!
  • Bankkártyáját és a hozzá tartozó PIN-kódot ne tartsa egymás mellett!
  • Forgalmas helyeken, tömegben táskáját tartsa testközelben, értékeit a táska belsejében helyezze el! 
  • Válltáskáját maga előtt fogja, hátizsák, hátitáska külső zsebeiben, farzsebében ne tartson értékeket!
  • Ha hosszabb időn keresztül gyanúsan viselkedő személyt lát a közelben, ellenőrizze értékeinek meglétét! Ha megtörtént a baj, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es központi segélyhívón!

A Törökszentmiklósi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója legközelebb 2020. június 12-én pénteken 8-11-óráig Kengyelen, a bűnmegelőzési információs ponton várja a helyieket a HÁZHOZ MEGYÜNK és a BIKESAFE programokkal.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Határsértők Csongrád-Csanád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba két migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

 

Öt határsértő Szatymaznál

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba öt migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.