Vagyonvédelemi program

2018. 02. 22., cs - 08:38
Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság

Több településen is bűnmegelőzési programot tart a rendőrség Hajdú-Bihar megyében.

Az Európai Tanács 1990. február 22-én tette közzé a bűncselekmények áldozatainak chartáját, ez a nap azóta is számos országban – 1993. óta Magyarországon is -  az áldozatok napja. Ezért a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya február hónapban az alkalmi és trükkös lopások, illetve a lakásbetörések megelőzése, az áldozattá válás elkerülése érdekében programsorozatot indít.

A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben ismertté váljanak a tulajdonosokat segítő, vagyonvédelmi, bűnmegelőzési információk. A bűnmegelőzési szakemberek 2018 februárjában több településen tartanak tanácsadást, fórumokat.

Nádudvaron a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság bűnmegelőzési tanácsadója Karácsony Béla rendőr százados és Vezendi Jánosné rendőr alezredes a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa hasznos információkat tartalmazó előadással és különböző bűnmegelőzési információt tartalmazó kiadvánnyal várta az érdeklődőket.

Az előadáson a rendőrök hangsúlyozták, hogy a bejárati ajtók, garázs- vagy kertkapuk, amelyek nincsenek lezárva, egyenesen meghívást jelentenek az elkövetőknek. Ezért az ajtót és a kaput akkor is zárják be, ha otthon tartózkodnak. A régóta jól bevált vagyonvédelmi eszközök, a megfelelő állapotú kerítés és a nagytestű házőrző kutya jelenléte visszatartó erőt jelenthet a behatolni szándékozókkal szemben. 

Előzetes időpont egyeztetés nélkül érkező idegent senki ne engedjen be házába, lakásába! A szolgáltatók előre közlik, mikor olvassák le a mérőórákat, munkatársaik sorszámozott, arcképes igazolvánnyal rendelkeznek, egységes formaruhát viselnek.

Nyeremény, támogatás, visszatérítés ígéretével jelentkező ismeretlenek kérésére ne vegyék elő megtakarított pénzüket, ne adják meg személyes adataikat, bankszámlaszámukat, a számlához tartozó kártyájuk PIN-kódját!

Pénztárcájukra, mobiltelefonjukra is mindig vigyázzanak! Vásárlás, nézelődés közben ezeket még rövid időre se tegyék le polcra, vagy hagyják a bevásárlókosárban, kocsiban.

A programsorozat 2018. február 24-én Hortobágyon és február 28-án Hajdúnánáson folytatódik.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.