A határvadász hivatást népszerűsítették

2018. 08. 10., p - 10:03
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

 A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai Salgótarjánban szólították meg a határvadász szolgálat iránt érdeklődőket.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság toborzócsoport tagjai 2018. augusztus 7-én a salgótarjáni strandfürdő területén, augusztus 9-én pedig a megyeszékhely belterületén az ALBA üzletházban adtak részletes tájékoztatást az állampolgároknak a határvadász-képzésről.

A rendőrök tájékoztatást adtak a sikeres jelentkezéshez szükséges személyi feltételekről, az egészségügyi, fizikai és pszichológiai feltételekről, továbbá választ adtak a képzés kapcsán felmerült kérdésekre is.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoport tagjai az alábbi helyszínen várják azokat, akik szeretnének tájékoztatást kérni a határvadász-képzés részleteiről:

  • 2018. augusztus 15-én 10 órától Vizslás Község Önkormányzata épületében
  • 2018. augusztus 15-én 11 órától Kazár Község Önkormányzata épületében
  • 2018. augusztus 18-án 13 órától az ecsegi falunapon, mely helyet ad a 3. Rend- és honvédelmi napnak is.

Az érdeklődők teljes körű tájékoztatást kaphatnak a pályázati kiírás részleteiről, továbbá bizalommal fordulhatnak a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatához, valamint a rendőrség honlapján is megtalálhatóak a képzéssel kapcsolatos információk.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kamionokban bújtak meg

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Idős férfit rabolt ki

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek egy helybélit, aki a gyanú szerint meg is akarta rúgni azt a 75 éves férfit, akitől erőszakkal vette el a táskáját.

 

Vámáru helyett illegális migráns

Embercsempészés miatt indult eljárás egy osztrák férfi ellen, aki egy török állampolgárt próbált meg illegálisan Magyarországra beutaztatni Röszkénél.