1470 forint volt az ürügy

2021. 06. 14., h - 14:31
Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság

A tettes többször bántalmazta az ismerősét, akinek elvette az értékeit. A tatai nyomozók őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte a 41 éves gyanúsított letartóztatását.

A sértett 2021. június 7-én délután hazafelé tartott Tatán, amikor egy ismerőse leszólította őt. Arra kérte, hogy részére adjon meg egy korábbi 1470 forintos tartozást. Mivel a sértett nem tartozott ezt elutasította. D. Béla nekiesett a 62 éves férfinak, akit ütni kezdett. A földre kerülő ismerőse táskáját felvette és miközben távozott, annak tartalmát kutatta. A sértett követte a támadóját, aki ököllel ismét többször megütötte a 62 éves személyt. A földre eső áldozatát ekkor is tovább ütötte, a nyaka köré tekerte a táska szíját és szorítani kezdte. A sértett elájult, mire magához tért a támadó a telefonjával és pár ezer forinttal távozott. Az orvosi vizsgálat megállapította, hogy a sértett arccsontja és a bordája is eltört a bántalmazások során.

A feljelentést követően a nyomozók elrendelték a bűncselekmény elkövetőjének körözését. D. Bélát június 11-én a tatai rendőrök elfogták, őt a Tatai Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták. A Tatai Rendőrkapitányság rablás és súlyos testi sértés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást. A tettes ellen korábban már volt büntetőeljárás hasonló jellegű cselekmény miatt. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette és kezdeményezésére a Tatai Járási Ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit a Tatai Járásbíróság 2021. június 14-én elrendelt.

2

1


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Ha piros, akkor tilos!

Az egyenruhások folyamatosan ellenőrzéseket tartanak Veszprém vármegye útjain.

 

Körözött pótkocsi Nagylakon

Francia hatóságok által körözött vontatmányt foglaltak le Nagylak közúti határátkelőhelyen a magyar rendőrök.

 

Rablás Tiszaburán

Nem érdemes értékeket követelve mást veréssel fenyegetni. A törvény szigorúan bünteti a rablás elkövetőit.

 

Pénzt akart

Egy 23 éves nagyrábéi férfi egy benzinkút kasszájának tartalmát akarta megszerezni Polgáron. Nem jutott messzire, civilek segítségével egy szolgálaton kívüli rendőr fogta el.