26 millió forintot raboltak

2020. 04. 07., k - 08:10
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A budapesti nyomozók befejezték annak a férfinek az ügyét, aki még 2012-ben kirabolt egy egyiptomi pénzváltót és egy kínai nőt. Társai ellen elfogatóparancs van érvényben.

Egy férfi és két társa 2012. május 7-én délután Józsefvárosban megtámadott egy egyiptomi állampolgárt. Az egyik férfi bántalmazta, és elvette a táskáját a benne lévő 26 millió forinttal együtt, majd társaival elfutott. A sértett a bűncselekmény során súlyos sérüléseket szenvedett.

Ugyanaz a három férfi 2012. október 16-án Kőbányán, a Noszlopy utcában egy ház kapujában megütött és kirabolt egy kínai nőt. A sértett az ütéstől elesett, elvesztette az eszméletét. Az egyik férfi felkapta a nő táskáit és elmenekültek. A táskákban többek között laptop, mobiltelefon és pár ezer forint volt. A nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Rablási Osztályának nyomozói megállapították, hogy a rablásokat az akkor 24 éves R. László követte el, két társával. A 24 éves férfit a nyomozók 2018 februárjában hallgatták ki gyanúsítottként csoportosan elkövetett rablás bűntett miatt. R. László akkor már jogerős börtönbüntetését töltötte, szintén rablás miatt. A férfi két társa, a 36 éves B. András, és egy szintén 36 éves ukrán férfi ellen a rendőrök elfogatóparancsot adtak ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában – R. László ügyében – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály munkatársai a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratot átadták az illetékes ügyészség részére.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Kis segítség drága vége

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki alkalmi munkát végzett egy 87 éves idős úrnál Sátoraljaújhelyen, majd másnap visszament és a sértett figyelmét elterelve ellopta spórolt pénzét.

 

Életmentés összefogással

Időben érkezett a segítség egy kútba zuhant edelényi férfihoz, akit az utolsó pillanatban mentettek meg a rendőrök, és a katasztrófavédelem munkatársai.