A balesetvizsgálók gyanúsítottként hallgatták ki a feltételezett elkövetőt

2020. 11. 30., h - 14:27
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság

A megalapozott gyanú szerint, a sofőr balesetet okozott Szolnokon, azonban megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

Ismeretlen személy közlekedett gépjárművel Szolnokon, a Várkonyi téri körforgalom belső sávjában a Szolnok Ispán körút irányába 2020. november 28-án a délelőtti órákban. A sofőr haladása során szabálytalanul váltott sávot és a külső forgalmi sávban nekiütközött egy otthaladó személygépkocsinak. A jármű az ütközés következtében irányíthatatlanná vált, felhaladt a járdaszigetre, majd egy közúti jelzőtáblának és egy belső sávban közlekedő Suzuki Alto típusú gépkocsi bal oldalának ütközött. A balesetet okozó gépjármű vezetője megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.

A baleset következtében a Suzuki sofőrje – az elsődleges orvosi vélemény szerint – nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az egyenruhások adatgyűjtést követően azonosították és a Szolnoki Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 36 éves szolnoki lakost, akit gyanúsítottként kihallgattak. A terhelt beismerő vallomást tett.

A Szolnoki Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása bűntett miatt folytat eljárást.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Őrizetben a garázda

A tamási rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével rövid időn belül elfogtak egy 54 éves Magyarkesziben élő férfit, aki egy fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetett meg egy iregszemcsei üzlet előtt egy helyi lakost.