A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói kilenc főt fogtak el az Auróra utcai zászlóégetéssel összefüggésben

2019. 11. 13., sze - 20:00
Budapesti Rendőr-főkapitányság

A BRFK nyomozói az elfogott személyeknél házkutatást tartottak.

A BRFK nyomozói az elfogott személyeknél házkutatást tartottak.

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. október 23-án 14 óra 8 perckor érkezett bejelentés, hogy Budapest VIII., Auróra utcában az Auróra Kultúrközösségi Központra kihelyezett zászlót ismeretlen személyek leszakították, azt felgyújtották, valamint az épület falát is megrongálták. A bejelentés szerint személyi sérülés nem történt.  

A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a helyszínen szemlét tartottak és a BRFK az esettel összefüggésben garázdaság gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettesek ellen.

A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a rendőrök azonosítottak nyolc férfit és egy nőt, akiket 2019. november 13-án az ország különböző részein elfogtak és társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett, illetve szintén társtettesként elkövetett rongálás vétség gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként.

A gyanúsítottak a gyanúsítás ellen panasszal nem éltek, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.   ​


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Körözött Mercedes rendőrkézen

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök Nagylak közelében ellenőriztek egy személyautót, amelyet a belga hatóságok köröztek.

 

Határrendészeti összesítő Csongrád-Csanád megyéből

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 16 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök 12 főt feltartóztattak, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket, 4 fő bejutását pedig megakadályozták.