A rendőrök befejezték a baleset vizsgálatát

2021. 10. 22., p - 08:05
Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy 20 éves férfi ütközött személygépkocsijával a nyergesvontatónak a 2-es számú főúton, a jármű vezetője és két utasa is megsérült.

A 20 éves szlovák állampolgár 2021. június 2-án 14 óra 40 perc körül személygépkocsival a 2-es számú főúton közlekedett Parassapuszta irányába, amikor egy jobbra ívelő útszakaszon figyelmetlenségből áttért a menetirány szerinti bal oldali forgalmi sávba, ahol frontálisan összeütközött egy járműszerelvénnyel.

A baleset következtében a személygépkocsi vezetője és a jobb első utasa súlyos életveszélyes, míg a – biztonsági övet nem használó – hátsó ülésen utazó férfi maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály munkatársai maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset okozása vétség megalapozott gyanúja miatt folytattak a férfi ellen eljárást, amelynek vizsgálatát a napokban lezárták. A hatóság az ügy iratait az ügyészségnek továbbította.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében felhívjuk a figyelmet, hogy nem kellően kipihent állapotban vezetni rendkívül kockázatos! A balesetek elkerülése érdekében fáradtan ne üljenek volán mögé, hosszabb úton pedig tartsanak pihenőt! Balesetmegelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai által okozott sérüléseket. A biztonsági öv használata nem az Önök döntése, hanem kötelező.

…hogy mindenki hazaérjen!


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Szemtanúkat keresünk

Az ajkai rendőrök közúti baleset gondatlan okozása miatt folytatnak eljárást egy helyi baleset kapcsán.

 

Megtalálták a társkeresős csalókat

Összesen több mint 15 millió forintot csalt ki hét férfitól az a 39 éves szabolcsi nő, aki egy társ­kereső oldalon ismerkedett meg a rászedett emberekkel.

 

Kiszűrve

A Pest megyei rendőrök két karavánt intettek ki a forgalomból.