Áthajtott a szemtanú lábán

2018. 03. 13., k - 14:26
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Diósdon fogták el a hegyvidéki rendőrök azt a párost, akik feltörtek egy autót és áthajtottak egy szemtanú lábán.

Egy kerékpáros 2018. március 11-én kora délután a XII. kerületi Konkoly-Thege Miklós úton haladt, amikor arra lett figyelmes, hogy egy férfi odalépett egy autóhoz, annak a hátsóüvegét betörve kiemelt belőle egy táskát és beszállt egy pár méterrel arrébb várakozó autóba. A bicikliző férfi ekkor leugrott a kerékpárjáról, az autó elé állt és ráfeküdt a motorháztetőre, hogy a tolvajt visszatartsa. A sofőr nem állt meg, gyorsított, ezért a férfi leesett az autóról, az elkövető pedig úgy menekült el a helyszínről, hogy a szemtanú lábán is áthajtott. A biciklis szemtanú könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök a rendszám alapján azonosították az autót vezető 42 éves érdi G. Szilviát, és az autót feltörő élettársát egy 36 éves kunpeszéri férfit, akiket még aznap este elfogtak és előállítottak a XII. kerületi Rendőrkapitányságra. A párost segítségnyújtás elmulasztása, közúti veszélyeztetés és lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

Illegális migránsok egy macedón kamionban

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba négy migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Betört a templomba

A rákosmentei nyomozók a hátrahagyott nyomokból azonosították, majd elfogták a férfit.

 

Járőrök mentettek életet

Időben érkezett a rendőri segítség ahhoz az abaújszántói lakáshoz, ahonnan füst áramlott az ablakból.

 

Torlódás az M0-ás autóúton

Egy műszaki hibás jármű miatt több kilométeres torlódás alakult ki az autóút Ráckevei (soroksári) Duna-ágat átívelő szakaszán.

 

Megütötte a nővért

Egy nagymama megütötte, majd unokájával együtt életveszélyesen megfenyegettek egy nővért Miskolcon.

 

Karácsonyi lézerfény

A sértett jó helyzetfelismerésének köszönhetően a rendőrök percek alatt elfogták a tolvajokat Fegyverneken.