Áthajtott a szemtanú lábán

2018. 03. 13., k - 14:26
Budapesti Rendőr-főkapitányság

Diósdon fogták el a hegyvidéki rendőrök azt a párost, akik feltörtek egy autót és áthajtottak egy szemtanú lábán.

Egy kerékpáros 2018. március 11-én kora délután a XII. kerületi Konkoly-Thege Miklós úton haladt, amikor arra lett figyelmes, hogy egy férfi odalépett egy autóhoz, annak a hátsóüvegét betörve kiemelt belőle egy táskát és beszállt egy pár méterrel arrébb várakozó autóba. A bicikliző férfi ekkor leugrott a kerékpárjáról, az autó elé állt és ráfeküdt a motorháztetőre, hogy a tolvajt visszatartsa. A sofőr nem állt meg, gyorsított, ezért a férfi leesett az autóról, az elkövető pedig úgy menekült el a helyszínről, hogy a szemtanú lábán is áthajtott. A biciklis szemtanú könnyű sérülést szenvedett.

A rendőrök a rendszám alapján azonosították az autót vezető 42 éves érdi G. Szilviát, és az autót feltörő élettársát egy 36 éves kunpeszéri férfit, akiket még aznap este elfogtak és előállítottak a XII. kerületi Rendőrkapitányságra. A párost segítségnyújtás elmulasztása, közúti veszélyeztetés és lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.


Kapcsolódó oldalak

Hírfolyam

 

130-cal a belvárosban

Jelentősen túllépte a sebességhatárt egy autós, akiről Békéscsaba belvárosában készített felvételt egy traffipax. A közlekedési balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás. Aki a megengedettnél gyorsabban hajt, vagy nem az útviszonyokhoz, látási viszonyokhoz igazítja a haladási sebességét, kockázatot vállal.

 

Köveket dobált

A berettyóújfalui rendőrök befejezték az ügy vizsgálatát.

 

Kamionban bújtak meg az afgán határsértők

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba hat illegális migráns Röszkénél. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.

 

Múzeumi Mozi

A Rendőrmúzeum (1087 Budapest, Mosonyi utca 5.) 2019. március 20-án 15 órai kezdettel tisztelettel várja az érdeklődőket a „Múzeumi Mozi” című programsorozat következő filmvetítésére: